Nieuwbouw Nieuws

Raamdecoratie op maat voor nieuwbouw woningen

20-09-2021

Ben je ingeloot voor het nieuwbouwproject waar jij je oog op hebt gevestigd? Gefeliciteerd! Het duurt nog even voordat jij in je nieuwe woning mag intreden, maar dat houdt jou niet tegen om alvast goed voor te bereiden. Meubels, kleuren op de muur, accessoires.. En natuurlijk goede raamdecoratie op maat. Want privacy is ook geen overbodige luxe.

In dit artikel geven we je een aantal handige tips voor raamdecoratie. Een aantal opties als je niet wil schroeven of boren in je kozijnen bijvoorbeeld, of welke raamdecoratie het meest verduisterend is en dus perfect is voor de slaapkamer.

Raamdecoratie zonder schroeven en boren

Als je de sleutel eenmaal hebt, wil je alles zo mooi mogelijk afwerken. Om dan al gelijk te boren en schroeven in je kozijn?! Liever niet.. Daarom zijn er tegenwoordig ook genoeg opties op gebied van raamdecoratie voor als je liever niet wil schroeven en boren in je kozijn. Omdat je het niet mooi vind of omdat het simpelweg niet kan, omdat je bijvoorbeeld aluminium kozijnen hebt.

In dit geval is de Keje Splendid Pliss een mooie optie. Hierbij wordt een plisségordijn verwerkt in een kunststof frame. Door middel van magneetbanden die je op je kozijn plaatst, kun je genieten van mooie raamdecoratie die overigens ook nog eens goed vast zit.

Wel schroeven en boren? Dit is populair voor de woonkamer!

Is schroeven en boren in jouw kozijn of muur geen probleem? Dan zijn er tal van opties! Het meest populair zijn toch wel de houten jaloezieën. Doordat ze in grote afmetingen leverbaar zijn (lees: 3 meter bij 3 meter bijvoorbeeld), kun je deze vorm van raamdecoratie in elke ruimte toepassen.

Daarnaast hebben Duette gordijnen en plisségordijnen vele harten voor zich weten te winnen in de afgelopen maanden. Mede dankzij het speelse karakter en de mogelijkheid voor Top Down Bottom Up bediening ga je deze vorm van raambekleding steeds vaker zien.

Raamdecoratie voor je slaapkamer

Goede raamdecoratie moet aan een aantal punten voldoen. Het moet sfeer bieden, privacy bieden en ook een isolerende werking hebben. In de slaapkamer komt daar nog een eis bij: het moet verduisterend werken. Rolgordijnen zijn het meest populair, maar niet altijd even effectief. Doordat je te maken hebt met montagesteunen zal je altijd lichtkieren behouden. Daarom wordt veelal geadviseerd om te gaan voor overgordijnen. Die kun je met allerlei soorten raamdecoratie combineren. Met rolgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen.. Noem het maar op! Extra fijn is het om nog te genieten van privacy als je je overgordijnen opent. Als je alleen overgordijnen op maat kiest voor je slaapkamer, is open ook gelijk open. Handige tip dus!

Bron: van 20-09-2021