Nieuwbouw Nieuws

Zijn zonnepanelen een goed idee?

20-09-2021

Tegenwoordig zie je vrij veel woningen met zonnepanelen op het dak. Twijfel je zelf of zonnepanelen op jouw woning een goed idee zijn? Over het algemeen zijn zonnepanelen een zeer goede investering! De laatste jaren zijn zonnepanelen ook een stuk goedkoper geworden. Hierdoor heb je de investering eerder terugverdiend. Wat kosten zonnepanelen? Je kunt ervan uitgaan dat je voor zonnepanelen meer dan € 5000 betaalt. Echter, zijn zonnepanelen het geld uiteindelijk zeker waard. Dit omdat je ontzettend veel geld kunt besparen op stroomkosten. Zonnepanelen zorgen er dus voor dat je vaste lasten lager zullen zijn.

Zonnepanelen zorgen ervoor dat je huis meer waard wordt

Voor de meeste investeringen in je huis geldt dat de waarde van je huis er ook door toeneemt. Dat geldt ook voor zonnepanelen. Wie wil er nu geen geld besparen op de stroomkosten? Omdat zonnepanelen zo prettig zijn om te hebben, zal je woning meer waard zijn als je deze wilt verkopen. Zelfs als je jouw woning een aantal jaar na het aanbrengen van de zonnepanelen wilt verkopen, is je investering dus niet voor niets geweest.

Hoe lang duurt het voordat je zonnepanelen terugverdiend hebt?

Zonnepanelen heb je over het algemeen binnen 8 jaar terugverdiend. Gemiddeld gaan zonnepanelen zo’n 25 jaar lang mee. Gezien je de zonnepanelen zo snel hebt terugverdiend, besparen de zonnepanelen je ontzettend veel geld. Nadat je de zonnepanelen hebt terugverdiend kun je nog zo’n 17 jaar lang profiteren van stroom uit zonne-energie. Zonnepanelen kunnen dus een zeer slimme investering zijn!

Zonnepanelen laten plaatsen

Als je zonnepanelen wilt, dan is het goed om rekening te houden met de installatiekosten. Over het algemeen laten mensen de zonnepanelen namelijk plaatsen door specialisten. Het plaatsen van de zonnepanelen vergt namelijk voldoende kennis. Laat je de panelen plaatsen door vakmensen, dan hoef je niet bang te zijn dat ze beschadigen. Je kunt er dan zeker van zijn dat de zonnepanelen op de juiste manier geplaatst worden. Voor de meeste mensen is dit de beste keuze, want zo heb je nergens omkijken naar.

Je kunt zonnepanelen door verschillende partijen laten plaatsen. Het is zeker geen slecht idee om de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Dat kun je onder andere op basis van recensies doen, maar je kunt ook naar het kostenplaatje kijken. Het is verstandig om niet alleen op het kostenplaatje af te gaan, omdat ook de kwaliteit van de zonnepanelen zeer belangrijk is.

Je kunt de zonnepanelen eventueel zelf plaatsen

Wil je geld besparen op je zonnepanelen, dan kun je ze eventueel ook zelf plaatsen. Je moet dan wel redelijk handig zijn. Als je twee linkerhanden hebt, dan is het namelijk niet eenvoudig om zelf je zonnepanelen te plaatsen. Plaats je de zonnepanelen zelf, dan kan dit je ontzettend veel geld besparen. Je hebt de zonnepanelen zo een stuk eerder terugverdiend, mits je ze op de juiste manier geplaatst hebt. Wil je zelf je zonnepanelen plaatsen, dan is het verstandig om je eerst goed in te lezen. Zo voorkom je dat je fouten maakt bij het plaatsen van de zonnepanelen.

Bron: van 20-09-2021