Nieuwbouw Nieuws

Vier tips voor het ontwerpen van een ideale wasruimte in je nieuwe huis

27-09-2021

De kans is groot dat je er niet echt van houdt om je vieze kleding te wassen. Toch moet dit wel gedaan worden. Gemiddeld besteedt een gemiddeld gezin van vier personen meerdere uren per week aan het sorteren, wassen, drogen, vouwen en strijken van 7 tot 10 ladingen wasgoed. Het is dan ook van belang dat je een goede wasmachine hebt gekocht. Zo is het verstandig om een uit de top 5 wasmachine lijst aan te schaffen. Daarnaast zul je ook een ideale wasruimte moeten ontwerpen in je nieuwe huis, wat mogelijk is met de producten op DeBeste en de tips die hieronder genoemd worden.

Wasbak


Breng uitzonderlijk design verder dan de keuken door een prachtige wasbak te installeren in de wasruimte. Wasbakken zijn fantastisch voor het met de hand wassen van fijne was, het weken van bevlekte artikelen, het voorwassen van kleding, het opruimen van penselen, het afwassen van vuile schoenen en het verzorgen van ongelukken met kinderen en huisdieren. Bij het overwegen van wasbakken, zoek je een vlekbestendige spoelbak met een diep ontwerp. Met name een product van roestvrij staal is hierbij zeer geschikt, onder meer doordat het zeer duurzaam is. Bovendien kan dit materiaal eenvoudig schoongemaakt worden.

Opslag

Kies voor goede keukenontwerpen en maximaliseer je wasopslag met een combinatie van gesloten en open opbergers. Naast wasartikelen bevatten wasruimtes vaak schoonmaakproducten, bulkbenodigdheden en andere willekeurige maar noodzakelijke huishoudelijke artikelen. Gesloten opslag is een aantrekkelijke manier om deze items georganiseerd en toegankelijk te bewaren, maar ook om ze uit het zicht te houden. Open opslag biedt echter gemak en gebruiksgemak voor veelgebruikte items. Een plank direct boven je wasmachine en droger zorgt voor een handige drop-zone voor wasmiddelen en droogvellen. Bovendien kun je dergelijke producten ook gemakkelijk in een mand bewaren.

Ruimte

Toegegeven, niet iedereen heeft de luxe om met een grote ruimte of een groot budget te werken. Als je wasruimte beperkt is tot een ruimte ter grootte van een kast, betekent dit niet dat je design of functie moet opofferen. Denk verticaal in kleine ruimtes en benut elke vierkante centimeter beschikbare ruimte. Overweeg bovendien om tweevoudige kastdeuren om te zetten in uitklapbare deuren om extra opslagruimte te creëren. Daarnaast zou je planken kunnen installeren op de wanden in je wasruimte. Hier kun je vervolgens spullen op bewaren, wat gedaan kan worden in manden of boxen.

Persoonlijk

Of je nu een uitgestrekte ruimte hebt of een kleine kast om mee te werken, je wasruimte moet je unieke decoratiestijl weerspiegelen en opgaan in je bestaande inrichting. Kleine ruimtes bieden fantastische mogelijkheden om een paar ontwerprisico's te nemen, dus ga je gang en maak het je eigen! Dit is het moment om die gewaagde vloertegel, behang of trendy kleurpracht uit te proberen die je op Instagram hebt gezien. Door dit te doen, kun je de wasruimte persoonlijk maken. Met een gek ontwerp maak je deze ruimte dus echt je eigen. Laat je creativiteit dus de vrije loop!

Bron: van 27-09-2021