Nieuwbouw Nieuws

Een nieuwe tuin: maximaal resultaat met minimaal onderhoud

30-09-2021

Een onderhoudsvriendelijke tuin creëer je met deze beplanting en decoratie Wil je een maximaal resultaat uit je tuin halen en slecht minimaal onderhoud hoeven te verrichten? Niet iedereen heeft genoeg zin of tijd om in de tuin bezig te zijn. In dat geval is een onderhoudsvriendelijke tuin creëren zeker aan te raden. Niet alleen een haag laten planten kan hieraan bijdragen. Er zijn diverse manieren om jouw tuin onderhoudsvriendelijk te maken. Wij hebben in dit artikel dan ook enkele tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en start met het onderhoudsvriendelijk maken van je tuin.

Kies voor duurzame bloembakken

Door voor duurzame bloembakken te kiezen, hoef je niet telkens weer je bloembak te vervangen. Een duurzame bloembak zal namelijk minder snel kapot gaan. Koop bijvoorbeeld bloembakken van cortenstaal. Dit materiaal is erg sterk en staat erom bekend langer mee te gaan dan reguliere staalsoorten.

Laat een haag planten

Je kunt ook een haag laten planten in je tuin, zoals een kant-en-klaar haag. Na het planten hiervan, ben je direct klaar en hoef je deze enkel te snoeien. Er zijn ook makkelijke haagplanten verkrijgbaar die zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Soms hoef je deze haagplanten niet eens te snoeien. Kies je voor een makkelijke haag, dan hoef je je geen zorgen te maken dat de haag zal gaan woekeren of lelijk wordt.

Kies de juiste planten uit

Ook de juiste planten uitkiezen kan ervoor zorgen dat jouw tuin meer onderhoudsvriendelijk zal worden. Plant Mediterrane bloemen, planten en kruiden. Hierbij kun je denken aan rozemarijn, lavendel en tijm. Deze planten kunnen goed tegen droogte en hoeven niet vaak water te krijgen. Kies er ook voor om vaste planten te plaatsen. Deze zijn een stuk onderhoudsvriendelijker dan eenjarige planten. Als je voor vaste planten kiest, hoef je niet telkens weer opnieuw te zaaien of te poten. En als je voor vaste planten kiest die weinig onderhoud nodig hebben, dan is dat al helemaal mooi. Denk bijvoorbeeld aan de vlinderstruik, hertshooi, de hortensia en skimmia.

Gebruik een robotmaaier

Wanneer je gras in de tuin hebt liggen en eigenlijk onvoldoende tijd hebt om dit te maaien, kun je er ook voor kiezen om een robotmaaier te gebruiken. Dit kan een echte uitkomst zijn als je ook nog eens een grote tuin hebt. Je kunt dit apparaat regelmatig je tuin laten maaien. Hierdoor zal er ook niet snel onkruid en mos ontstaan en houd je ook nog eens tijd over, omdat je zelf niet hoeft te maaien. Je kunt ook kiezen voor een gazontrimmer als je een wat kleinere tuin hebt en iets minder werklast wenst.

Ga aan de slag met onze tips en maak jouw tuin onderhoudsvriendelijk!

Bron: van 30-09-2021