Nieuwbouw Nieuws

Top 3 mooiste houtlak kleuren voor binnen

30-09-2021

Vanuit mijn woonkamer kijk ik graag naar buiten. WHOOP! De pakketbezorger komt. OEPS de parkeer kunsten van de overbuurman, vermakelijk. De verf op mijn kozijnen is minder leuk om te zien. Kozijnen lakken? OK, maar hoe heb ik dat zo snel en makkelijk mogelijk klaar? En eigenlijk wil ik dan ook een keer wat anders. Maar welke kleur is makkelijk te schilderen en staat ook gaaf?

Welke lakverf is makkelijk te verwerken?

Omdat ik een verfklus liever niet over doe en mijn klustijd schaars is, heb ik mij laten informeren. Naast Google heb ik ook links en rechts een klussende buurman gesproken. Conclusie: als ik houtlak wil die makkelijk en snel te verwerken is, dan moet ik voor Sigma gaan. Die lakverf heeft een aantal voordelen waar ik echt wat aan heb, want Sigma S2U Nova:

• Is een van de beste binnenlakken van Nederland

• Heeft een uitstekende dekking

• Is verkrijgbaar in mat, zijdeglans en hoogglans.

• Stinkt niet, want is op waterbasis

• Kan ik op kleur laten mengen

• Vergeelt ook niet na een tijdje

• Is keihard na het drogen en blijft dus goed zitten

Voor deze klus kies ik de zijdeglans variant, de Sigma S2U Nova Satin. Omdat ik Sigma S2U Nova Satin gemakkelijk kan aanbrengen en de lakverf snel droogt scheelt het mij tijd, wat ik een erg groot voordeel vindt. Zo zit ik niet het hele weekend tussen kwast en verfpot.

Wat is trendy? Top 3 houtlak kleuren

Tsja, wit is ook maar wit en het is nu echt tijd voor wat anders op mijn kozijn! Omdat ik stalen deuren altijd al gaaf heb gevonden kies ik die kleur voor mijn woonkamerraam. Uiteindelijk kies ik Antracietgrijs, Ral 7016. Gewoon Sigma S2U Nova Satin laten mengen in deze kleur. In de webshop van Onlineverf.nl voeg je zo de kleurcode en – super handig - ook je gereedschap toe. CLICK alles in het winkelmandje en de volgende dag heb je de verfspullen al in huis, top.

Die donkere grijstint geeft een super gaaf contrast. Maar daar moet je wel van houden. Contrast en diepte schilder je makkelijk op je kozijn met een lichte grijstint. Dit komt ook in de buurt van die industriële look. Daarom is Telegrijs RAL 7047 een kleur die steeds populairder wordt. Het heeft een blauwe ondertoon en combineert makkelijk met elk interieur.

Voor iedereen die steevast voor witte kozijnen blijft gaan: RAL 9016 is het nieuwe RAL 9010. Dat wil zeggen, dat we volgens de laatste trend voor heel helder wit kiezen. Want Verkeerswit, oftewel RAL 9016 heeft nog geen vonkje geel in zich.

Top 3 lakverf kleuren

Hier de meest populaire kleuren voor je kozijn nog even op een rij:

• Antracietgrijs RAL 7016

• Telegrijs RAL 7047

• Verkeerswit RAL 9016

Zelf heb ik voor Sigma S2U Nova Satin gekozen omdat ik zijdeglans het mooist vindt. Je hebt de keuze uit deze zijdeglans variant, Sigma S2U Nova Matt of Sigma S2U Nova Gloss. Dus ook voor de liefhebbers van mat of hoogglans lakverf staan de potjes klaar, bestellen en lakken maar!

Bron: van 30-09-2021