Nieuwbouw Nieuws

Vloeren die uitermate geschikt zijn voor nieuwbouwhuizen

04-10-2021

Het voordeel van een vloer leggen in een nieuwbouwhuis is dat de ondergrond waar de vloer op komt vlak is. Zo zijn pvc-vloeren en gietvloeren zeer geschikt. Beide vloeren hebben hun eigen uitstraling.

Pvc komt steeds vaker voor in woningen. De vloer wint enorm aan populariteit door de vele voordelen. Ten eerste is het een lust voor het oog voor diegene die van een houtlook houdt. Omdat de ontwikkeling van pvc-vloeren nooit stilstaat, worden ze ook constant verbeterd. Houten planken als design is dan ook geen probleem en tegenwoordig lijkt het ontzettend echt. Op deze manier wordt er een mooie en robuuste uitstraling gecreëerd. Naast het uiterlijk is een pvc-vloer ook zeer praktisch als het om schoonmaken gaat. Regelmatig stofzuigen en dweilen is genoeg om de vloer optimaal mooi te houden. Het materiaal is waterbestendig, waardoor het ook goed in de keuken kan liggen. Een ander voordeel wat zeker niet vergeten mag worden is dat pvc-vloeren geluiddempend zijn. Als er boven met schoenen aan wordt gelopen, dan is dat met een pvc-vloer minder goed te horen dan wanneer je bijvoorbeeld laminaat hebt liggen. Ook als je een grote woonkamer hebt, wordt de echo door pvc een stuk minder.

Tegenwoordig is vloerverwarming niet meer weg te denken uit een nieuwbouwhuis. Pvc is een zeer goede warmtegeleider waardoor deze vloer goed over vloerverwarming kan. De warmte wordt op een natuurlijke en aangename manier door het huis verspreid, waardoor de temperatuur constant blijft. Een andere vloer die ook zeer geschikt is voor over vloerverwarming is een gietvloer.

Gietvloeren

De vloer die steeds populairder wordt is de gietvloer. Een vloer die zorgt voor een moderne uitstraling die past bij nieuwbouwhuizen. Deze vloer zien we geregeld terug bij bedrijven, maar steeds vaker kiezen ook particulieren hiervoor. Best logisch aangezien deze erg sterk en slijtvast is. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de vloer met de hand in meerdere lagen over de ondervloer gegoten waardoor er geen naden en kieren meer zijn. Dit zorgt ervoor dat er eenvoudig en snel schoongemaakt kan worden. Naast hygiëne, heeft een gietvloer als kenmerk dat deze brandveilig en anti-allergisch is. Een ideale vloer voor kleine kinderen en huisdieren. Voor een gietvloer van Martijn de Wit kun je terecht bij zijn twee mooie showrooms om alle soorten te bekijken en te ervaren. Zij zijn van mening dat je een vloer niet goed van een plaatje kunt beoordelen. Er zijn tal aan designs wat betreft de gietvloer. BIjvoorbeeld de gietvloer met een betonlook. Deze wint steeds meer aan populariteit. De ruimte krijgt met deze vloer een robuuste uitstraling met een natuurlijk karakter. De naam zegt het al, het is een vloer met het uiterlijk van beton, maar er wordt geen beton in verwerkt. Er wordt een mix van twee kleuren gebruikt, waardoor er een speels effect wordt gecreëerd. Zo krijgt elke vloer een unieke uitstraling.

Een vloer is een belangrijk onderdeel van je huis, het zorgt ervoor dat je je thuis voelt. Ga van tevoren goed na wat je precies wilt en wat je mooi vindt.

Bron: van 04-10-2021