Nieuwbouw Nieuws

6 redenen waarom een slimme deurbel met camera helemaal niet zo’n verkeerd idee is

13-10-2021

Op het eerste oog lijkt een slimme deurbel met camera wellicht wat overdreven. Wat is er mis met een normale deurbel of gewoon een klopje op het raam zou je zeggen. Maar we durven te wedden dat je om bent na het lezen van de volgende redenen waarom een slimme deurbel toch niet zo’n verkeerd idee is:

1. De bel is niet te missen

Waar een normale deurbel vanuit één of twee punten in huis te horen is, hoor (en voel) je de slimme deurbel óók op je telefoon. Ja, ook als je niet thuis bent. Met als gevolg dat je de deurbel eigenlijk nooit kan missen.

2. Direct zicht op wie er voor de deur staat

Een slimme deurbel heeft meestal ook een ingebouwde camera, waardoor je via je smartphone direct zicht hebt op de persoon die voor jouw deur staat. Dat kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld op zolder bent en even geen zicht hebt op de voordeur of als je bepaalde mensen liever niet binnen wil laten en eerst even op je telefoon wil spieken wie het is.

3. Achteraf zien wie je gemist hebt

Maar je hebt niet alleen realtime zicht op deurgasten, ook achteraf kun je zien welke personen je gemist hebt. Handig na terugkomst van vakantie of een lange dag werken!

4. Makkelijk communiceren

Toch is de kans dat je iemand mist eigenlijk maar klein, want de ingebouwde camera en speaker stellen je ook in staat om te communiceren met degene die voor je deur staat. Zonder dat je thuis hoeft te zijn! Je krijgt namelijk een melding op je smartphone zodra er wordt aangebeld. En ben je niet thuis, of zit je even op de wc, dan kun je dus gewoon de persoon aanspreken via je telefoon én kun je zien wie het is.

5. Nooit meer gemiste pakketbezorgers

Met als gevolg dat je eigenlijk nooit meer pakketjesbezorgers zal missen. Kun je het pakketje even niet aannemen omdat je niet thuis bent? Dan kun je de pakketbezorger in ieder geval instructies geven om het bij de juiste buren af te leveren, of wellicht het pakket op een droog plekje uit het zicht neer kan zetten.

6. Zicht op je stoep en voortuin

Daarnaast geeft een deurbel met camera met camera je ook nog eens een veiliger gevoel, omdat het eigenlijk ook als bewakingscamera functioneert. Zo heb je – als je ‘m op de juiste manier afstelt – continu zicht op je voortuin en stoep. Je kunt deze beelden zowel live volgen als achteraf terugzien.

Bron: van 13-10-2021