Nieuwbouw Nieuws

Hoe gaat het plaatsen van zonnepanelen bij nieuwbouw in z’n werk?

18-10-2021

Nieuwbouwwoningen worden vrijwel standaard van zonnepanelen voorzien. Een trend die past bij het feit, dat deze woningen nagenoeg altijd met energielabel A worden opgeleverd aan de eerste bewoners. Energielabel A maakt het voor deze bewoners makkelijker om de hypotheek rond te krijgen. Tegelijkertijd profiteert de opdrachtnemer van zo’n project van het feit dat de vergunningen sneller rondkomen. Een gemeente heeft baat bij duurzame woningen. Energieneutraal zijn nieuwbouwwoningen vaak nog niet. Een koper kan kiezen voor de optie om zonnepanelen bij te laten plaatsen. Een zonnepaneel huren is een alternatief voor die optie.

Zonnepanelen huren biedt verschillende voordelen

Aan zonnepanelen huren zitten verschillende voordelen. Een van de voordelen is het feit, dat je vooraf geen grote investering in zonnepanelen hoeft te doen. Vaak kosten de zonnepanelen al snel zo’n vier- tot vijfduizend euro, wanneer je voldoende energie wilt kunnen opwekken voor een gemiddeld huishouden. Zeker in de fase na de aankoop van een nieuwbouwwoning heb je dit budget vaak niet meer. Bij het huren van zonnepanelen betaal je een vast bedrag per maand. Dit tarief wijzigt niet tijdens de looptijd van het contract. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Mogelijkheid om zonnepanelen later over te nemen

Prettig aan onder meer het contract wat HalloStroom biedt aan de afnemers van zonnepanelen, is het feit dat de zonnepanelen na het contract tegen een gunstige prijs kunnen worden overgenomen. Je profiteert in de jaren na het huurcontract op die manier van hele goedkope stroom. De investering is na het aflopen van het contract beperkt en verdien je snel terug. Vaak heb je zo’n toekomstige investering feitelijk al terugverdiend, doordat ook het huren van zonnepanelen maandelijks een besparing op de energiekosten oplevert. Met de zonnepanelen op het dak van je woning is het straks makkelijker om de woning verkocht te krijgen. De waarde van je huis zal iets toenemen.

Continue monitoring van de zonnepanelen

Bij het huren van zonnepanelen worden deze voortdurend gemonitord. Zo hoef je zelf niet in de gaten te houden of de opbrengst van de zonnepanelen sterk terugloopt en er mogelijk sprake is van een defect. Daarbij wordt het systeem verzekerd aan je aangeboden. Ideaal voor de kopers van een nieuwbouwwoning; profiteren van goedkope energie in huis, zonder dat je hier zelf nog omkijken naar hebt. De verwachting is dat het huren van zonnepanelen in de komende jaren steeds populairder zal worden onder woningbezitters.

Bron: van 18-10-2021