Nieuwbouw Nieuws

Je bent ingeloot voor een kavel en dan ?

21-10-2021

Het gerucht ging al jaren, dat er aan de rand van je dorp nieuwe huizen gebouwd gaan worden. Het duurde alleen met elkaar wel tien jaar voordat alle bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen op groen stonden. Inderdaad je geduld werd behoorlijk op de proef gesteld.

De beoogde wijk en daarin te bouwen woningen zien er echt prachtig uit. Samen met je partner heb je de glossy magazines goed doorgenomen zodra die voorhanden waren. In het dorpshuis is de nieuw te realiseren wijk trending topic. Onder het genot van een biertje tijdens het klaverjassen hoor je van je vrienden dat er enorm veel belangstelling is om een kavel op het landelijk gelegen terrein te bemachtigen. Hoewel het geruchten zijn blijken er wel vier tot vijf keer zoveel belanghebbenden te zijn dan dat er aanbod is. Dat wordt dus nog een hele strijd en zal misschien hier en daar tot jaloerse blikken gaan leiden voor wie bot vangt.

Loting

Gelukkig blijkt al snel dat er een eerlijke loting van de beschikbare kavels zal komen. Zodat je niet tegen elkaar hoeft op te bieden. Dat zal vast schelen in de kosten. Het zal ook niet voor iedereen haalbaar zijn om aan zo’n verloting deel te nemen. Zo zul je met de bank moeten kijken of de kavelprijs en de daarop te bouwen woning binnen de mogelijkheden ligt van te verkrijgen hypotheek. Het is natuurlijk mooi meegenomen als je je eigen huis voor een flinke meerwaarde kunt verkopen zodat je in ieder geval een mooi startkapitaal hebt om je droomhuis te laten bouwen. Wie weet blijft er dan ook nog een mooi bedrag over om de buitenboel mooi aan te kleden en in te richten met all weather loungesets. Bij veel nieuwbouwwijken moet het groen namelijk eerst flink tot wasdom komen om een mooi geheel te vormen.

Onder architectuur

Bij taxatie van je huidige pand blijkt er een enorme overwaarde op te zitten. Je huidige locatie is namelijk een woon-werkplek. Omdat je niet meer doorgaat met je bedrijf en weer in vaste loondienst komt, is het voor jou geen probleem om dit van de hand te doen. Dit schept ook extra mogelijkheden als je in de nieuwe wijk wilt gaan bouwen. De omgevingsplannen staan bouwen onder architectuur toe. Een unieke woning is ook een droomwens van je partner. Je ziet jullie al helemaal in een loungebank voor de tuin zitten, genietend van het mooie landelijke uitzicht. Een prefab huis van dertien in een dozijn zien jullie al bij voorbaat niet zitten.

Het is feest

Zodra de mogelijkheid zich aandient, schrijven jullie je in voor twee mooie kavels op een zichtlocatie. Bij deze kavels is de garantie van een levenslang onbelemmerd vrij uitzicht. Een punt wat hoog op jullie verlanglijstje staat. Wanneer de inschrijvingstermijn gesloten is breekt een spannende periode aan. Uiteindelijk verricht een onafhankelijke partij in de vorm van een notaris de trekking. Op de dag dat kavels verzegd worden komt uiteindelijke het verlossende telefoontje. Eén van de beoogde kavels is julie toegewezen. Het is feest terwijl de champagne kurk knalt als startschot van jullie bouwproject.

Bron: van 21-10-2021