Nieuwbouw Nieuws

Is een gietvloer iets voor jou?

22-10-2021

Heb je een nieuwbouw woning gekocht? Dan is het een goed idee om ook na te denken over welk type vloer je hierin wilt hebben. Er zijn momenteel ontzettend veel soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Tegenwoordig is het allang niet meer zo dat de keuze beperkt is tot laminaat, tegels of tapijt. Je kunt bijvoorbeeld ook voor een gietvloer kiezen. Dit is een moderne vloer die van kunststof gemaakt is. Dit type vloer komt ook steeds vaker terug in moderne woningen. Daar zijn verschillende redenen voor. De vloer is relatief goedkoop te plaatsen en heeft een prima levensduur. Ben je benieuwd naar wat dit type vloer nog meer voor voordelen heeft? Lees dan verder!

Wat heb je aan een gietvloer?

Een gietvloer is om te beginnen een vloer met een mooie uitstraling. De vloer is in iedere denkbare kleur te verkrijgen. Als je een unieke vloer wilt, dan is een gietvloer dus zeker geen slecht idee. Daarom is het aan te raden om je eens goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Niet alleen kun je uit veel verschillende kleuren kiezen, maar het is zelfs mogelijk om bepaalde afbeeldingen of patronen in de vloer te verwerken. Net als dat het ook mogelijk is om kleine objecten in de vloer te plaatsen. Je hebt dus echt ontzettend veel mogelijkheden als je voor dit type vloer wilt gaan. Behalve de uitstraling, zitten er echter nog veel meer voordelen aan dit type vloer.

De vloer heeft geen naden en is dus hygiënisch

Een gietvloer heeft geen naden en is hierdoor ook een hygiënische keuze. Er gaat op deze manier namelijk geen vuil in de naden van je vloer zitten. Ook dat is wel zo prettig, want het kan zeer vervelend zijn als er vuil in de naden van je vloer gaat zitten. Zeker als je ook last hebt van allergieën is het prettig als je een vloer hebt die eenvoudig schoon te maken is. De gietvloer is in dit geval dus een van de beste keuzes die je je kunt voorstellen. Wil je zelf ook een gietvloer in huis? De gietvloer is een zeer populair type vloer dat in veel nieuwbouw woningen wordt toegepast.

Wil je zelf ook zo een vloer in huis?

Dan is het een goed idee om contact op te nemen met een specialist. Heb je al een vloer, maar wil je profiteren van de voordelen van de gietvloer? Dan kun je ook voor een vloercoating kiezen. Zo kun je ook je bestaande vloer naadloos maken en zal jou vloer net zo eenvoudig schoon te maken zijn. Het verschil tussen een vloercoating en een gietvloer is dat de gietvloer veel dikker is. De gietvloer is een opzichzelfstaande vloer. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je ook in dat geval eens informeren door een specialist.

Bron: van 22-10-2021