Nieuwbouw Nieuws

Een handig hulpmiddel bij het bouwen

28-10-2021

Het laten bouwen van je nieuwe woning is een mooi proces. Je wordt van het ontwerp tot de oplevering betrokken bij de bouw en je ziet, voor je ogen, je nieuwe toekomst ontstaan. Toch kan het laten bouwen van een huis wat rommelig ogen. Een pallet met bakstenen hier, een paar rollen met isolatiemateriaal daar. Daar is natuurlijk niet mis mee. Het bouwen van een huis is een proces met vele factoren. De aannemer en/of de bouwer zal er voor zorgen dat dit materiaal, dat (nog) niet in huis bewaard kan worden, wordt afgedekt met afdekzeil. Dit is niet alleen om de materialen te beschermen tegen weersinvloeden, ook schrikt het gebruik van afdekzeil eventuele dieven af.

Waar wordt afdekzeil nog meer voor gebruikt?

Afdekzeil wordt ook gebruikt om een dak dat nog op pannen wacht tijdelijk te dichten. Zo wordt het huis wind- en waterdicht en kan er alvast begonnen worden met de afwerking van de binnenkant. Ook wordt afdekzeil wel gebruikt als beschermlaag op de nieuwe vloer. Door een goede laag, schoon, afdekzeil op de grond te leggen en daar de net geleverde keukenkastjes of andere spullen op te plaatsen, bescherm je de nieuwe vloer. Wanneer het huis klaar is en je er woont, zijn er ook nog manieren waarop je dit zeil kunt gebruiken. Dek er bijvoorbeeld, buiten, je tuinmeubels mee af voor de winter begint. Of leg in de garage een zeil over de cabrio die je alleen in de zomer gebruikt.

Het is altijd handig om zeil te hebben liggen

Moet je eens een ritje naar de vuilstort maken met allerlei losse items op je aanhanger? Dan wordt dat met een afdekzeil een stuk veiliger. Doordat het zeil is voorzien van nestels, zeilringen, kun je het goed vastmaken aan de aanhanger. Je gebruikt hiervoor stevig touw of speciale elastische spanner met haak. Al deze zaken kun je keer op keer gebruiken. Het zeil kan wel tegen een stootje!

Ideaal als tijdelijke oplossing

Heb je een veranda laten bouwen, maar ben je er nog niet over uit wat je met de ramen wilt? Dan kun je ook tijdelijk afdekzeil in de kozijnen spannen. Je zult echter al snel merken dat dit veel van het licht wegneemt, het zeil is van zware kwaliteit en niet bepaald bedoeld om doorheen te kijken. Wil je geen glas in je veranda, maar wil je wel goed naar buiten kunnen kijken? Kies dan voor veranda zeil. Dit stevige zeil is transparant en goed te verwerken.

Bron: van 28-10-2021