Nieuwbouw Nieuws

Nieuw huis, nieuw gordijn!

02-11-2021

Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt, moet je er rekening mee houden dat je écht alles nieuw moet kopen. Bij het kopen van bestaande bouw heb je bijvoorbeeld meestal wel gordijnen in de woning. Dat is bij een nieuwbouwwoning niet het geval. Zodra je in jouw nieuwe paleis mag trekken, wil je natuurlijk wel kunnen genieten van privacy. Maar voor welke raambekleding ga jij?

Groot aanbod

Bij Solano Wonen vind je prachtige raambekleding voor een aantrekkelijke prijs. Ze hebben vele soorten raambekleding in hun aanbod, waaronder rolgordijnen, jaloezieën, en gordijnen voor een VELUX®-raam. Niet elk raam is geschikt voor alle soorten raambekleding. Zo zijn horizontale jaloezieën voor een schuifpui niet echt handig, omdat je ze eerst omhoog moet halen alvorens je naar buiten kunt. En in een draai-kiepraam zijn lamellen niet geschikt. Bedenk dus goed welke ramen je hebt.

Functies van raambekleding

Raamdecoratie heeft verschillende functies. Zo kun je de lichtinval regelen, raambekleding is geluidswerend, biedt privacy en geeft sfeer aan een woning. Je moet dus goed bedenken welke functie in welke ruimte het meest belangrijk is. Zo is het het beste voor de nachtrust om verduisterende gordijnen te kiezen in de slaapkamer. In de woonkamer wil je misschien het liefst wel goed naar buiten kunnen kijken, maar ook privacy hebben. Je kunt dan kiezen voor bijvoorbeeld een duo-rolgordijn waarmee je deels door de banen heen kunt kijken, maar waarmee je ook voor volledige privacy kunt zorgen.

Horizontaal versus verticaal

In veel woonprogramma’s en -magazines zie je tegenwoordig houten jaloezieën. Deze vorm van raambekleding is een echte trend, maar ook tijdloos. Het handige aan deze raambekleding is dat je zelf de lichtinval kunt regelen. Hiermee creëer je in de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook bij het keukenraam een prachtig effect. Bij onlinerolgordijnen.nl vind je zelfs houten jaloezieën voor in de badkamer! Zo kun je heerlijk genieten in privacy, maar wel met daglicht.

Het regelen van lichtinval kun je ook met verticale lamellen. Voordeel van deze gordijnen ten opzichte van horizontale aluminium en houten jaloezieën is dat stof minder goed blijft liggen op de lamellen. Daarnaast is deze vorm van raambekleding beter geschikt voor schuifpuien dan de horizontale jaloezieën.

Zonder schroeven en boren

In een nieuwbouwwoning wil je misschien wel niet direct schroeven in de kozijnen. Onlinerolgordijnen.nl verkoopt ook plisségordijnen die op het kozijn kunnen worden bevestigd zonder schroeven en boren. Het grote voordeel van deze plisségordijnen is dat ze, omdat ze op het binnenste kozijn zitten, gewoon dicht kunnen blijven bij het openen van de ramen. Vooral voor draai-kiepramen is dit hartstikke handig. Zo kun je alsnog ventileren, zonder te veel direct zonlicht binnen te krijgen. Dat is makkelijk voor de warme dagen. Ook voor gordijnen voor dakramen kun je terecht bij onlinerolgordijnen.nl. Ze verkopen rolgordijnen, plisségordijnen en jaloezieën, maar ook horren en rolluiken voor VELUX-dakramen. Voor ieder type raam, voor elke functie en voor ieder vertrek vind je dus geschikte raambekleding bij onlinerolgordijnen.nl. Ook voor overige gordijnen zoals inbetweens en vitrages kun je terecht bij Solano.

Bron: van 02-11-2021