Nieuwbouw Nieuws

Trend: online kozijnen bestellen

25-11-2021

Het online bestellen van kozijnen is de laatste jaren echt een trend te noemen. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen en het grote gemak. Wanneer je online kozijnen koopt, heb je direct een duidelijk overzicht van het aanbod. Zo kun je gemakkelijker de perfecte keuze maken. Daarnaast kun je zelf bepalen waar en wanneer de kozijnen geleverd moeten worden.

Kozijnen op maat bestellen

En ander groot voordeel van online kozijnen bestellen, is dat je de producten geheel op maat kunt laten maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van de handige kozijnen configurator van Toelevering Online. Je hoeft slechts een paar simpele stappen te doorlopen om jouw maatwerk kozijnen samen te stellen. Kort samengevat gaat het configureren zo in zijn werk:

1. Bepaal het materiaal

2. Voer de afmetingen van het gehele kozijn in (de buitenwerkse maat in millimeters)

3. Bepaal de gewenste vakverdeling (tussenstijlen en dorpels toevoegen)

4. Kies de vakvulling (het soort raam of deur, de zijde van de scharnieren, ventilatierooster, welk soort beglazing)

5. Selecteer het gewenste kozijnprofiel en de kleur (ook de kleur van het ventilatierooster en het soort onderdorpel)

6. Kies de muuraansluiting (bij kunststof kozijnen is er maar één optie)

Geschikte kozijnen voor nieuwbouw

Als het gaat om nieuwbouwwoningen, zijn kunststof kozijnen de populairste keuze. Dit materiaal is namelijk erg sterk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Een tweede prima optie is een kozijn van aluminium. Dit materiaal zorgt direct voor een moderne en strakke look. Houten kozijnen blijven ook een populaire keuze in de nieuwbouw en renovatie. Er zijn tegenwoordig zeer duurzame houten kozijnen te verkrijgen die je maar één in de 12 jaar hoeft te schilderen dus ook houten kozijnen worden nog vaak toegepast. Wil je toch die warme en sfeervolle uitstraling van hout toevoegen aan jouw nieuwbouwhuis? Kies dan voor kunststof kozijnen met een houtlook. Door de nagebootste houtnerf heeft het dezelfde sfeervolle uitstraling als echt hout, maar is het nog steeds erg onderhoudsvriendelijk.

Bijpassende schuifpui en deuren

Wanneer je kozijnen online bestelt, is het slim om direct een bijpassende schuifpui en/of deuren in dezelfde stijl aan te schaffen. Op deze manier vormt alles een mooi geheel.

Kozijnen met isolerend glas

Om de woning zo duurzaam mogelijk te maken, kies je voor kwalitatieve kozijnen met isolatieglas zoals HR++ of triple glas. Wist je dat je hiermee zelfs in aanmerking kunt komen voor de ISDE subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie)? Het is de moeite waard om je hier eens in te verdiepen.

Kozijnen trends van het moment

Het is je wellicht als eens opgevallen dat steeds meer mensen kiezen voor zwarte kozijnen. Een andere trend is dat de kozijnen steeds verfijnder worden en de ramen steeds groter. Vooral bij tuindeuren en schuifpuien. Op deze manier wordt de tuin bij het interieur betrokken.

Bron: van 25-11-2021