Nieuwbouw Nieuws

Nieuwbouw van bedrijfspand: handige verzekeringstips

26-11-2021

Wil jij een nieuw bedrijfspand laten bouwen, ga je op je bestaande locatie verbouwen of heb je pas een bedrijf gekocht? Dan is het erg belangrijk om na te gaan welke verzekeringen je nodig hebt. Of je het pand huurt of koopt is hierbij erg bepalend. Als je gaat huren zal de verhuurder namelijk veel zaken verzorgen. Bij een pand dat jouw eigendom is, ben je vrijer en heb je een grotere verantwoordelijkheid. De onderstaande tips helpen je bij het kiezen van de juiste verzekeringen. Het is daarnaast ook slim om hierover met een verzekeringsadviseur in gesprek te gaan.

CAR-verzekering

Als jij de opdrachtgever bent van de bouw of verbouw van een bedrijfspand is een CAR-verzekering (Constructie All Risk) een must. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die kan ontstaan door beschadigingen tijdens de uitvoering van het bouwproject. Ook diefstal van bouwmaterialen is bijvoorbeeld in deze verzekering opgenomen. Wat er allemaal mee te verzekeren is, verschilt per verzekeraar.

Gebouwenverzekering

Middels een gebouwenverzekering verzeker je de kosten voor het herstellen van schade aan het bedrijfspand. Deze verzekering is onontbeerlijk als je zelf eigenaar bent van het gebouw. Ook als je huurt kan deze verzekering zinvol zijn, bijvoorbeeld als je functionele verbeteringen voor jouw bedrijf hebt aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe keuken. Dit noemt men huurdersbelang. Door het afsluiten van een gebouwenverzekering ben je onder meer verzekerd voor schade door brand, extreme weersomstandigheden, inbraak en wateroverlast.

Transportverzekering bij bedrijfsverhuizing

Als je kiest voor nieuwbouw van je bedrijfspand, zul je meestal ook te maken krijgen met een bedrijfsverhuizing. Om te zorgen dat je bedrijfseigendommen tijdens de verhuizing goed verzekerd zijn, dien je een transportverzekering af te sluiten. Professionele verhuizers informeren je hierover en kunnen deze voor je afsluiten. Het is aan jou om op te letten welke dekking je nodig hebt.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als je een bedrijf runt, kun je niet zonder een aansprakelijkheidsverzekering. Deze vergoedt de schade die jij of één van je medewerkers kan veroorzaken tijdens het werk. Het gaat bijvoorbeeld om schade aan zaken of personen en dit wordt gedekt door de algemene bedrijfsaansprakelijkheid. Ook productaansprakelijkheid is veelal in de basisdekking voor zzp’ers en mkb’ers opgenomen. Welke bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is de beste in jouw situatie? Dit hangt af van jouw bedrijf en welke risico’s je wilt verzekeren. In veel gevallen is het slim om te kijken of je een (extra) dekking nodig hebt op bijvoorbeeld de volgende onderdelen:

• Milieuaansprakelijkheid;

• Cyberaansprakelijkheid;

• Werkgeversaansprakelijkheid;

• Beroepsaansprakelijkheid;

• Productaansprakelijkheid.

Soms kan het ook nodig zijn om een bepaalde basisdekking te laten verhogen, omdat jouw aansprakelijkheidsrisico groter is dan wat er standaard in de verzekering gedekt wordt.

Autoverzekering

De nieuwbouw van je bedrijf kan ook een goede aanleiding zijn om je autoverzekering te wijzigen. Dit geldt voor je hele wagenpark. Het is sowieso slim om je bedrijfsverzekeringen regelmatig tegen het licht te houden en verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan je veel kosten besparen. Onderzoek het dus, net zoals je dat bij de Vechain koers zou doen als je interesse hebt in cryptovaluta. Weten wat de Bitcoin koers vandaag doet is dan een must.

Bron: van 26-11-2021