Nieuwbouw Nieuws

Nieuwbouwwoning inrichten, hoeveel kost dat?

13-12-2021

Heb je een nieuw huis gekocht en is het een nieuwbouw woning? Dan zal je vast blij zijn, maar je zal ook stappen moeten maken om de woning in te richten. Het huis zal al een flinke hap uit het budget hebben genomen en dus is het handig om even goed op een rijtje te hebben hoeveel het gaat kosten om een nieuwbouwwoning in te richten. Een nieuwbouwwoning vraagt in veel gevallen meer van je portemonnee in vergelijking met bestaand bouw. In deze blog zijn een aantal onderdelen genoemd die moeten terugkomen in de woning en waar je kosten voor zal maken.

Alles is afhankelijk van jouw keuzes!

In dit artikel wordt een schatting gemaakt wat het gemiddeld ongeveer gaat kosten om een nieuwbouwwoning in te richten. Natuurlijk is de prijs van het inrichten afhankelijk van de keuzes die je maakt. Zo kan je misschien kiezen voor een hele mooie dure keuken en een wat minder dure badkamer of kies je voor een flinke investering in de slaapkamer of de woonkamer. Met de schatting van dit artikel zal je misschien voor jezelf een budget kunnen samenstellen voor de inrichting. Zo kan je mooi bepalen waar jij het geld in wilt steken.

Vloeren

Een nieuwbouwwoning heeft nog geen vloer en die zal je in verschillende ruimtes moeten gaan leggen. Nu kan je ervoor kiezen om het materiaal aan te schaffen en het zelf te gaan leggen, of je kiest om dit door professionals te laten doen. Zelf doen is voordeliger, maar dit gaat je wel veel tijd kosten en misschien krijg je het niet zo mooi. Gemiddeld zal je ongeveer rond de €2500 kwijt zijn aan het leggen van een vloer. Dit kan dus goedkoper, maar ook duurder door een bijzondere vloer te kiezen.

De badkamer

Een belangrijke ruimte in de woning is de badkamer. Voor de badkamer zijn enkele essentiële onderdelen te noemen, maar ook minder essentiële onderdelen. Zo zijn een douche, wastafel en wc vaak essentieel, maar is een bad of badkamerkast dat niet. Dit zijn wel onderdelen die je misschien graag ziet in de badkamer, maar dit zal ook invloed hebben op de prijs. Er wordt gezegd dat je gemiddeld zo’n €7500 kwijt bent aan de badkamer. Door voor alleen de essentiële onderdelen te kiezen zorg je natuurlijk dat je de prijs kan drukken.

De keuken

Een woonruimte waar tegenwoordig veel geld naar uit gaat is de keuken. Steeds meer mensen kiezen voor een kookeiland en gaan voor een moderne keuken met alle snufjes en extra’s. Natuurlijk is dit niet voor iedereen nodig, maar dit zorgt er wel voor dat de gemiddelde uitgaven aan een keuken sterk zijn gestegen. Er wordt gezegd dat je gemiddeld €6000 kwijt bent aan een keuken, maar in de praktijk blijkt dit een lage inschatting. Je kan er vanuit gaan dat je echt wel meer kwijt bent.

De meubels

Als je deze onderdelen hebt staan is het natuurlijk tijd om meubels te plaatsen in de woonkamer, slaapkamer en andere woonruimtes. De kosten voor meubels kunnen zeer laag liggen als je voor tweedehands meubels kiest of voor andere goedkope varianten. Het is daarom ook lastig om in te schatten hoeveel je nu kwijt zal zijn aan al die meubels. Kies je voor een dure bank, ga je voor een groot bed of wil je misschien wel een buffetkast in de slaapkamer. Om een schatting te maken zal je ongeveer €10.000 kwijt zijn aan het inrichten van de woning met meubels. Dit kan natuurlijk hoger uitvallen, maar ook een stuk lager.

Overige kosten

Nu we de essentiële onderdelen hebben gehad, zijn er ook nog overige kosten die je zal gaan maken. Denk aan het verven van de muur, het toevoegen van verlichting of het bekleden van de ramen bijvoorbeeld. Dit zijn allemaal kostenposten die je misschien zal vergeten, maar er wel degelijk zijn. Om een schatting te maken zal je daar ook in totaal zo’n €3000 aan kwijt zijn.

Wat gaat het je kosten?

Als we alles gaan optellen zal je op een bedrag komen van ongeveer €30.000. Dit is een schatting dus dit kan lager uitvallen en ook veel hoger. Het is zoals eerder vernoemd net voor wat jij kiest. Zit je met een lager budget? Kies dan eerst om het budget te besteden aan de essentiële onderdelen en ga in de loop van tijd meer uitgeven aan de meubels en overige onderdelen. Op die manier kan je ook tijdens het wonen nog leuke dingen toevoegen.

Bron: van 13-12-2021