Nieuwbouw Nieuws

De vloerentrends voor 2022

14-12-2021

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. Dat betekent goede voornemens, uitdagende kansen en nieuwe interieurtrends. Je gaat eerst nog genieten van de aankomende feestdagen, maar wij blikken alvast vooruit. Speciaal voor jou zetten wij de vloerentrends voor 2022 op een rijtje. Welke materialen, kleuren en patronen je niet mag missen? Dat lees je hieronder!

Natuurlijke tinten en materialen

Iets wat we elk jaar zien terugkomen, zijn natuurlijk tinten en materialen. We spotten deze woontrend namelijk al langere tijd en ook voor volgend jaar is het niet weg te denken. Een interieur met organische vormen, geïnspireerd op de natuur en afgestemd op de verschillende seizoenen. Authentieke houtlook vloeren passen perfect bij deze trend. Deze vloeren zorgen voor warmte en sfeer in iedere ruimte. Door de neutrale kleur van hout is de vloer gemakkelijk te combineren met diverse kleuren, woonstijlen en accessoires. Wil je toch graag een kleurrijke touch aan je vloer geven? Kies dan bijvoorbeeld een vloerkleed in een felle kleur.

Hot item: patroonvloeren

Patroonvloeren zijn nog altijd razend populair. Waar in 2021 voornamelijk de visgraat vloer een echte trend was, gaan we in 2022 ook andere patroonvloeren terugzien. Denk hierbij aan de Hongaarse punt. Een patroonvloer is net alleen voor een klassiek interieur, maar voegt ook sfeer aan industriële woonstijlen toe. Patroonvloeren zijn al eeuwenoud bekend van parket, maar tegenwoordig zijn de patronen ook terug te vinden in pvc, laminaat en vinyl vloeren. Patroonvloeren zijn perfect te combineren met staal, vintage en natuurlijke materialen en geven een unieke uitstraling aan jouw interieur.

Pvc vloeren

Pvc vloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt mede doordat pvc vloeren steeds duurzamer worden geproduceerd. De ontwikkeling van pvc vloeren gaat dusdanig snel dat inmiddels talloze decoren in verschillende kleuren beschikbaar zijn. Zo vind je in de Ambiant pvc vloeren collectie niet alleen traditionele rechte planken, maar ook tegels, all-over beton decoren, visgraatmotieven en een Hongaarse punt. In een kleurenpalet van beige tot warm bruin en van taupe tot donkergrijs. Een pvc vloer heeft talloze voordelen. Zo is een pvc vloer gemakkelijk in onderhoud, ontzettend sterk en geschikt voor vloerverwarming. Niet zo gek dus, dat een pvc vloer niet mag ontbreken in de vloerentrend van 2022.

Duurzame vloeren

We willen allemaal ons steentje bijdragen aan de zorg voor de aarde. Hoe fijn is het dat je bij het uitzoeken van een nieuwe vloer ook een duurzame keuze maakt? Zo kies je met een pvc of vinyl vloer uit de Ambiant collectie niet alleen voor een sterke vloer die jarenlang meegaat, maar ook voor een duurzame en veilige vloer. Ambiant produceert haar pvc en vinyl vloeren namelijk volledig ftalaatvrij en met biologische weekmakers. Deze weekmakers hebben geen invloed op jouw gezondheid en het milieu. Het dunne karakter van pvc en vinyl zorgt daarnaast voor een optimale warmtegeleiding met vloerverwarming. Zo profiteer je optimaal van jouw vloerverwarming en bespaar je een boel energie.

Bron: van 14-12-2021