Nieuwbouw Nieuws

Woningtekort leidt tot creatieve oplossingen

17-12-2021

Wat zeecontainers doen voor het woningtekort en wat ze nog meer bieden Een zeecontainer kopen om in te wonen? Dat is lang zo gek nog niet. In tijden van het woningtekort zijn zeecontainers zeker een uitkomst. Deze grote containers worden tegenwoordig niet alleen als opslagruimte gebruikt, maar worden ook steeds meer ingezet als woonruimte. Bovendien bieden ze ook een creatieve oplossing voor onder andere de bouwsector en de retail. In dit artikel vertellen wij welke creatieve oplossingen zeecontainers bieden voor het woningtekort en wat ze nog meer te bieden hebben. Lees snel verder voor meer informatie over zeecontainers.

Zeecontainer als woning of kantoorruimte

Met het huidige woningtekort is wonen in een zeecontainer steeds populairder geworden. In Nederland komen er steeds meer containerwoningen bij. Deze lossen onder ander het woningtekort van studenten voor een deel op. Je kunt een zeecontainer ook ideaal gebruiken als kantoor naast bijvoorbeeld je huis. Mocht je een grote tuin hebben, dan plaats je hier de zeecontainer in en hoef je geen vergunning aan te vragen voor bijvoorbeeld een uitbouw of een verbouwing.

Op de bouwplaats

Een opslagcontainer kopen is ook een mooie oplossing voor op de bouwplaats. Niet alleen kun je hier bouwmaterialen in opslaan. Je kunt de zeecontainer ook op het terrein zetten en gebruiken als werkruimte of bouwkeet. Bovendien is een zeecontainer uitermate geschikt voor het uitvoeren van snij- en laswerkzaamheden, omdat je binnen en uit de wind kunt werken.

Pop-up winkel

Je kunt een zeecontainer ook gebruiken als pop-up winkel. De reden dat er steeds meer zeecontainers als pop-up winkel gebruikt worden, is omdat je ze handig kunt verplaatsen. Dit maakt dat je ze op elke locatie kunt plaatsen. Daarbij is het vele malen goedkoper om een zeecontainer te plaatsen dan een nieuwe winkel te laten bouwen en zien je klanten eens iets wat anders dan anders is. Wedden dat ze graag nog eens terugkomen?

Toilet unit op festivals

Zeecontainers worden ook veel toegepast op festivals als toilet units. Dit is een zeer handige oplossing, omdat de toiletten op festivals mobiel dienen te zijn. Zo kunnen ze na het festival eenvoudig weer naar een andere locatie worden gebracht. Je kunt diverse soorten zeecontainers huren die omgebouwd zijn tot speciale toilet units voor jouw festival. Deze zijn uiteraard van alle gemakken voorzien.

Zie jij het ook wel zitten om te wonen in een zeecontainer of om deze voor een ander doel te gebruiken?

Bron: van 17-12-2021