Nieuwbouw Nieuws

Waar moet je rekening mee houden bij een spa in jouw tuin?

28-12-2021

Hoe heerlijk is het om een relaxdag te kunnen hebben in je eigen tuin? Veel mensen gaan naar de sauna, maar ook een groot deel voelt zich daar niet prettig bij. Toch kan het een groot gemis zijn om niet lekker tot rust te kunnen komen. Een goede oplossing is de ontspanning naar huis brengen. Denk hierbij aan een mooie buitensauna of een stalen zwembad. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Na een duik in het zwembad lekker bij de warme haard zitten in je overkapping kan net zo goed voor ontspanning zorgen.

Kies de uitvoering die bij jou aansluit

Een groot voordeel van een stalen zwembad is dat je een goede kwaliteit krijgt voor een relatief lage prijs. Daarnaast kun je een stalen zwembad laten maken in de grond, maar ook boven de grond. Het is een goede optie als je niet te veel gedoe wilt hebben. Daarnaast is het zwembad snel geïnstalleerd, zodat je niet lang hoeft te wachten om baantjes te gaan trekken. Een buitensauna is tegenwoordig erg in trek. Steeds meer mensen zien de voordelen ervan in. Zo’n buitensauna komt in allerlei groottes en uitvoeringen. Je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. Houd je van een strakke afwerking? Dan kun je gaan voor een ‘huisje’ met mooie zwarte wanden. Je kunt er ook voor kiezen om de typische houten kleur van een sauna te behouden. Kies je hiervoor? Dan kun je voor een uitvoering kiezen waarbij het lijkt op een ton. Kortom, genoeg mogelijkheden.

Verbruik je niet te veel stroom?

Naast het aanschaffen moet je natuurlijk ook rekening houden met het onderhoud. Dit is namelijk zowel bij het stalen zwembad als de buitensauna nodig. Dit klusje is wellicht minder leuk, maar het is zeker nodig om de kwaliteit van de spa te behouden. Wat ook goed is om even naar te kijken is de stroom die verbruikt wordt. Hiervoor is het wellicht nodig om een nieuwe groep aan te laten maken in de meterkast. Informeer dus zeker naar de mogelijkheden voordat je besluit om een buitensauna of iets anders aan te schaffen. Je wilt natuurlijk niet dat je straks een flinke uitgave hebt gedaan en erachter komt dat het niet mogelijk is doordat je anders te veel stroom verbruikt. Kan het wel? Dan kun je binnen de kortste keren lekker gaan genieten van je eigen spa in jouw tuin.

Bron: van 28-12-2021