Nieuwbouw Nieuws

Je buitenruimte goed benutten

10-01-2022

Wat is het toch fijn om een huis met een tuin te hebben. Zodra het weer het toelaat drink je je kopje koffie even buiten op. Dat voelt meteen heel anders dan achter je laptop blijven zitten in de pauze. In het weekend of een vakantie is het helemaal genieten in je tuin. Met je handen in de aarde of lekker met een boekje op het terras. Je tuin is echt een verlengstuk van je huis. Ook voor opbergen van spullen kun je je tuin gebruiken. En als je dat netjes droog en uit het zicht wilt doen biedt een mooie houten schuur uitkomst.

In de schuur kun je de fietsen kwijt en het buitenspeelgoed en tuingereedschap, je kunt er je terrasmeubels opslaan in de winter of er het oud papier verzamelen. Maar je kunt de schuur ook inrichten als hobbyruimte. Timmeren, zagen, schilderen, gitaar spelen of kleding maken. Ook dat kan allemaal in de schuur. Het grote voordeel is dat je zo dichtbij huis je eigen ruimte hebt, waar je je spullen kunt laten liggen en ieder moment dat je even tijd hebt je hobby weer op kunt pakken. Je eigen plek waar je niet steeds gestoord wordt, maar toch bereikbaar bent als het nodig is. Op die manier hebben vele schrijvers prachtige boeken geschreven in een houten tuinhuisje.

Omdat de schuur in je tuin staat, wil je natuurlijk wel dat hij er ook mooi uitziet. Een houten schuur heeft een natuurlijke uitstraling die goed past in de buitenruimte. Schuur douglas van Keurhorst bijvoorbeeld is een mooie en duurzame keuze. Het hout van de douglasspar leent zich uitstekend voor buiten en is de komende jaren goed verkrijgbaar. Het is gemakkelijk te verwerken en daarom kun je de schuur helemaal naar je eigen wensen op maat laten maken. Als je van te voren goed bedenkt hoe je de ruimte wilt gaan gebruiken kun je in overleg met de bouwers de ideale schuur voor jouw situatie laten neerzetten. Ook de plek en vorm van deuren en ramen is helemaal aan jou.

Overkapping

Door een deel van de schuur open te laten creëer je gemakkelijk een mooie overkapping in de tuin. De overkapping kan ook als apart onderdeel aan de schuur worden vastgemaakt. Zo maak je nog beter gebruik van de ruimte in je tuin. Voortaan kun dan zelfs als het regent buiten zitten of zelfs barbecuen. Ook kun je er spulletjes neerzetten die je wel droog wilt houden, maar ook voor het grijpen wilt hebben. En op zomerse hete dagen zit je heerlijk in de schaduw onder je overkapping of zet je een zwembadje neer voor de kinderen zodat ze lekker kunnen poedelen zonder te verbranden. Hoe jij jouw schuur en/of overkapping gaat gebruiken is natuurlijk helemaal aan jou. Er is echt van alles mogelijk. De vakman denkt graag met je mee hoe jouw specifieke wensen goed te realiseren zijn in de ruimte die hebt voor het laten bouwen van een schuur.

Bron: van 10-01-2022