Nieuwbouw Nieuws

Zo ben je het best voorbereid op jouw verhuizing

10-01-2022

Er zijn zo veel mogelijkheden voor een mooie nieuwbouwwoning! Je kunt kiezen uit verschillende stijlen, groottes, een grote of een kleine tuin en vele andere variaties. De huizen staan te wachten om gevuld te worden met nieuwe bewoners. Mocht jij nou iemand zijn die binnenkort gaat verhuizen, dan is dit handig voor jou. We zetten tips en tricks voor je op een rijtje om te zorgen dat de voorbereiding en de verhuizing zo goed mogelijk zullen verlopen.

De eerste check: woon jij nu nog midden in de stad met een smalle trappenhal? Dan is het belangrijk om een verhuislift te huren. Dit kun je gemakkelijk regelen met een verhuisbedrijf in de buurt of een landelijk verhuisbedrijf. We raden Verhuisbedrijf Draagkracht aan vanwege de bakken ervaring die in het bedrijf heeft en de uitstekende reviews. Als je lift bij Verhuisbedrijf Draagkracht huurt krijg je binnen 6 uur een offerte teruggestuurd. Als je akkoord gaat, staan ze op de afgesproken datum en tijd voor de deur met een geavanceerde verhuislift. Deze kan zo’n 400 kilo per keer aan spullen veilig naar beneden brengen. De lift wordt altijd bediend door een professional, voor je eigen veiligheid.

De verhuislift is maar een klein onderdeel van de gehele verhuizing. Er komt veel bij kijken. Maanden voorbereidingen treffen en alles tot in de puntjes uitplannen. Zeker als je weinig ervaring hebt met verhuizen is het handig om een checklist bij de hand te hebben. Wij hebben een gedetailleerde checklist voor je geselecteerd die onderverdeeld is in verschillende lijsten. Ze lopen uiteen van een afstreeplijst voor twee maanden voor de verhuizing, tot op de dag van de verhuizing zelf en de maatregelen die na je verhuizing nog getroffen moeten. De moeite waard om te checken!

Naast de checklist doornemen kun je alvast wat algemene dingen regelen. Trommel op tijd familie en vrienden op om te helpen met het verhuizen. Als je de daadwerkelijke datum duidelijk hebt geef je deze door. Stuur ze een week van te voren ook nog even een reminder, altijd handig. Pak stapsgewijs in en gooi alle onnodige rommel die je tegenkomt meteen weg, zo hou het overzichtelijk voor jezelf. Sla speciale verhuisdozen en veel krantenpapier, zodat je de spullen optimaal kunt inpakken. Noteer op elke deur waar in het huis de spullen moeten komen te staan. Dit is al een heel goed begin. Print de checklist uit en streep hem af. Geloof ons, jouw verhuizing ging nog nooit zo goed.

Bron: van 10-01-2022