Nieuwbouw Nieuws

Hoe kun je je huis duurzamer maken

13-01-2022

In deze tijd is het natuurlijk erg belangrijk om bezig te zijn met het milieu en om hier iets aan te doen. Je kunt op verschillende manieren hierbij stil staan, zo kun je bijvoorbeeld stil staan bij duurzamer leven en wonen. Dit kan op verschillende manier, denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen en een pelletkachel. Hieronder bespreken we het allemaal.

Zonnepanelen

Je hebt vast wel eens gehoord van zonnepanelen. Zonnepanelen zetten namelijk zonne-energie om in elektriciteit. Hierdoor vallen zonnepanelen onder duurzame energieproductie, je bespaart namelijk veel kosten. Ook wordt er minder CO2 uitgestoten en wordt er dus minder vuil afgestoten, wat weer beter is voor het milieu. Zodra de zonnepaneel met zonlicht in contact komt ontstaat er een elektrische spanning, dit wordt opgevangen en gaat richting de omvormer. Deze maakt er dan weer bruikbare energie van. Er zijn veel soorten zonnepanelen en veel soorten merken. Weet je nou niet zo goed waar je moet beginnen en wat belangrijk is bij het zoeken naar de juiste zonnepanelen? De zonnepanelen van Dijkman.nl zijn van hoge kwaliteit en van de beste A-merken. Daarnaast krijg je ook nog eens persoonlijk advies aan huis. Bij Dijkman.nl ben je aan het juiste adres voor zonnepanelen en voor advies op maat.

Wat zijn de voordelen van een Pelletkachel?

Een pelletkachel is niet alleen heel duurzaam maar staat ook nog eens erg mooi in je huis. Je hebt natuurlijk allerlei verschillende soorten en maten pelletkachels en voor elke inrichting is er wel een pelletkachel te vinden. Maar wat is er nu zo bijzonder aan een pelletkachel? Het woord zegt het eigenlijk al maar een pelletkachel verwarmt het huis door middel van pellets. Pellets zijn dus eigenlijk een soort brandstof die er voor zorgen dat je huis een stuk warmer wordt. Deze pellets zijn niet alleen duurzaam maar is ook erg goedkoop. Je kunt dus goedkoop en duurzaam je huis verwarmen door middel van een pelletkachel. Bij een kachel denk je waarschijnlijk dat je ook een schoorsteen nodig bent. Bij een pelletkachel is dit echter niet het geval. Je hebt namelijk geen traditionele schoorsteen nodig. Bij het plaatsen van de kachel wordt er namelijk een kleine schoorsteen gemaakt waardoor je geen schoorsteen nodig hebt. Verder draait een pelletkachel op stroom en hoef je hem dus ook niet zelf aan te steken. Bij de meeste kachels komt een afstandsbediening waardoor het erg gemakkelijk is om de temperatuur aan te passen voor in jouw huis. Het enige nadeel van een pelletkachel is dat de pellets zakken enorm zwaar zijn en dat ze veel ruimte innemen. In principe zou dit niet een erg groot probleem moeten zijn aangezien je er veel bewuster van leeft en het goed is voor het milieu.

Kook elektrisch

Koken op een gasfornuis is niet perse slecht voor het milieu. Wel is de manier waarop het gas gewonnen wordt slecht voor het milieu. Door gaswinning komt er veel CO2 vrij, wat weer zorgt voor het broeikaseffect.CO2 houd namelijk de warmte van de zon vast, waardoor het op aarde een stuk warmer wordt. Hierdoor warmt de aarde sneller op. Daarnaast speelt het transport van het gas ook een rol. Het wordt dus aangeraden om te koken op een elektrische kookplaat. Je maakt namelijk geen gebruik van gas omdat een elektrische kookplaat warm wordt door middel van elektriciteit. Naast dat je geen gas gebruikt is het ook erg voordelig. Je bent namelijk minder geld kwijt dan wanneer je kookt met gas. Naast dat het voordelig is, wordt de kookplaat ook snel warm waardoor je snel kunt beginnen met koken. Zo draag je al een klein stukje bij aan het stoppen van gaswinning.

Bron: van 13-01-2022