Nieuwbouw Nieuws

Tips voor het vinden van jour droomchalet

20-01-2022

Elk willekeurig moment van het jaar op vakantie kunnen, hoe geweldig klinkt dat? Dan is investeren in een chalet wellicht een goede keuze voor jou. Je kunt je helemaal uitleven over het interieur, als je op zoek bent dan meer dan een vakantiehuisje kun je van je chalet zelfs een tiny house maken! Voordat je op koopjesjacht gaat, bespreken we wat handige tips met je.

Voorbereiding

Als je nog vrij onbekend bent op de chaletmarkt, is het slim om een winkel te bezoeken waar je verschillende modellen kunt bekijken. Zo kan je inspiratie opdoen en krijg je een goed gevoel over wat bij je past. Wij raden je aan om even bij Stekelbos te kijken, ze werken daar erg servicegericht en hebben erg veel ervaring. Als je een winkel bezocht hebt, kun jij losgaan online. Er staan ontzettend veel chalets te koop in allerlei verschillende kleuren en maten. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen of je een hoge chalet wil of eentje die ingebouwd is. Er zijn talrijke variaties mogelijk.

Regelgeving

Voordat je een chalet koopt, is het goed om je te verdiepen in de regels van de desbetreffende camping. Bepaalde campings hanteren regels waarbij te oude chalets niet meer geplaatst mogen worden of ze perse van kunststof moeten zijn. Verder ben je hier erg vrij in. Mocht je geïnteresseerd zijn in een tiny house, dan moet je eerst een kavel kopen waarop je het chalet kan plaatsen. Ook daarbij kan Stekelbos je helpen, ze hebben een groot netwerk tot hun beschikking.

Zelf bouwen

Ben je geïnteresseerd in een chalet bouwen, dan ben je natuurlijk al helemaal vrij en kun je met het juiste budget je droomvakantiehuisje bouwen. Voorbereiding is uiterst belangrijk. Begin met een bouwtekening. Hoe groot wil je huisje hebben? Hoe verdeel je de kamers? Wat moet er in deze kamers komen te staan? Als je dit duidelijk hebt, is het handig om een opslagruimte te huren waar je het materiaal voor de chalet verzamelt. Ga ondertussen op zoek naar een kavel waar huisje geplaatst kan worden. Altijd handig om de regelgeving omtrent het plaatsen van de chalet even door te nemen. Naast de praktische dingen moet het leukste nog komen! Speur het internet af naar de leukste ideeën voor chalet. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat! Zo luxe of gemakkelijk als jij het wil, bouw een jacuzzi in, of hou het heel simpel. Het is compleet aan jou. Enjoy the process!

Bron: van 20-01-2022