Nieuwbouw Nieuws

Gietvloeren niet meer weg te denken bij nieuwbouw

11-02-2022

Wie de grote stap maakt om een nieuw huis te laten bouwen of gaat verhuizen naar een nieuwe woning, zal graag het idee hebben dat dit een duurzame investering is. Hoewel de huizenprijzen het afgelopen jaar flink zijn gestegen en we gemiddeld 50.000 euro boven de vraagprijs bieden, is het altijd beter om in stenen te investering dan het op de bank te laten staan. Is je budget groot genoeg dan kun je denken aan een warmtepomp of gietvloer.

Inflatie

Het mag dan een feit zijn dat de huizenmarkt oververhit is, daarnaast is het ook een feit dat we al een tijdje het nadeel ervaren van een hoge inflatie. Als je twijfelt om een nieuw huis te kopen of je bestaande woning te renoveren, dan heb je de kans dat je aan het eind van dit jaar veel minder aan je spaargeld hebt dan twee jaar geleden. Zo is de inflatie in januari 2022 maar liefst naar een enorme hoogte van 7,5 procent gestegen. Het lijkt er voorlopig ook niet op dat dit percentage weer flink zal dalen. Heb je veel geld op je bankrekening staan dan krijg je daar tegenwoordig geen rente meer van. Het tegenovergestelde is namelijk het geval, je moet er boeterente over betalen als dit bedrag boven de 100.000 euro komt. Twijfel je er al langere tijd aan om een huis te kopen dan betaal je voor het huis van je dromen misschien wel tot veertig procent meer dan een jaar of drie geleden. Naast de prijzen van huizen stijgen ook de prijzen van grondstoffen maar door en daar lijkt voorlopig ook geen einde aan te komen. Hou daarom ook bijvoorbeeld rekening met de gietvloer prijzen.

Duurzaam

Neem je de beslissing om te verbouwen, te renoveren of een nieuw huis neer te zetten dan is het verstandig om voor een duurzame strategie te gaan. Dat kan naast energie- of co2 neutraal ook een investering in isolatie, zonnepanelen of gietvloeren gaan. Zo is het de moeite waard om naar de huidige gietvloer prijs te kijken, terwijl je bij het rijk of de plaatselijke gemeenten ook vaak in aanmerking kunt komen voor subsidies als je energiebesparende maatregelen neemt.

Vloerverwarming

Maak je een plan van aanpak, dan is het verstandig om alle duurzame mogelijkheden eens voor jezelf op een rijtje te zetten. Zo kun je besluiten om geen fossiele brandstoffen meer te gebruiken om je huis te verwarmen of je eten op te koken. Dat kan bijvoorbeeld door elektrisch of via inductie je eten te bereiden. Daarnaast kun je ook investeren in een warmtepomp en die aansluiten op je vloerverwarming. Als toplaag over die vloerverwarming is een gietvloer ideaal. Dus nog een reden om de kosten gietvloer in je begroting voor de verbouwing mee te nemen.

Voordelen

Uiteindelijk zul je investering op de lange termijn beslist renderend zijn. Niet alleen heb je bij een energieneutraal geen last meer van de steeds stijgende energieprijzen ook zul je door het gebruik van kwalitatieve producten lang plezier hebben van je investeringen. Van een gietvloer heb je in ieder geval gauw een vijftien tot twintig jaar plezier, zonder dat die veel slijt of dat je er veel onderhoud aan moet plegen. En besluit je ooit op hoge leeftijd naar een klein appartementje te verhuizen, dan weet je zeker dat je bij verkoop van je verbouwde huis een aanmerkelijke meerwaarde kunt toucheren.

Bron: van 11-02-2022