Nieuwbouw Nieuws

Wat moet je kunnen als je wilt werken in de bouw?

16-02-2022

Er is altijd werk in de bouw. Het is een van de sectoren waar je veel mogelijkheden hebt om een leuke baan te vinden. Wel is het belangrijk om te weten wat je precies moet kunnen wanneer je wilt werken in de bouw. Wil je werken als bouwopruimer of is er een andere baan in de bouw die jouw interesse heeft gewekt? Hier lees je alles wat je moet weten voordat je gaat solliciteren op een baan in de bouw.

Functies in de bouw: dit heb je nodig

Wanneer je aan de slag wilt in de bouw, is het goed om te weten dat er heel wat mogelijkheden zijn. Er zijn zowel grotere als kleinere projecten waar je snel aan de slag kunt op een bouwterrein. Het is niet mogelijk om direct met iedere functie te kunnen starten in de bouw wanneer je geen ervaring hebt. Bij iedere baan in de bouw is het altijd een pré wanneer je enige ervaring hebt. Je moet weten hoe het er in de bouw aan toe gaat en waar je tijdens je dagelijkse werkzaamheden mee te maken kunt hebben. Op deze manier heb je al een goede voorbereiding en ben je in staat om goed mee te kunnen komen op de werkvloer.

Word bouwopruimer bij de mooiste bouwprojecten

Een voorbeeld van een functie in de bouw waar je snel mee kunt starten is die van bouwopruimer. Werken in de bouw is goed mogelijk wanneer je enige ervaring hebt. Je bent als bouwopruimer verantwoordelijk voor het schoon en netjes houden van de werkplaats. Je ruimt bouwafval zoals puin en hout op en je helpt bij het in- en uitladen van machines en gereedschap. Verder help je jouw collega’s op de bouwplaats met het sjouwen van bouwmateriaal. Je bent eigenlijk een manusje-van-alles die mede-verantwoordelijk is voor het veilig houden van het bouwterrein. Het enige wat je nodig hebt om als bouwopruimer aan de slag te gaan is een VCA-certificaat. Zodra je deze hebt gehaald kun je snel beginnen bij jouw nieuwe werkgever.

Ontdek de beste vacatures in de bouw

Bij Binckwerk.nl vind je ook andere vacatures in de bouw. Naast de functie van bouwopruimer kun je ook aan de slag als bouwplaatsmedewerker of timmerman. Daarnaast vind je een nog ruimer vacature aanbod bij Binck, waardoor je meteen een uitdagende baan in de bouw kunt vinden. Je krijgt niet alleen een goed uurloon, maar je wordt ook wekelijks uitbetaald. Ga je solliciteren? Bij Binck neemt een recruiter binnen 3 werkdagen contact met je op. Tijdens het telefonisch gesprek wordt de functie besproken. Bij een goed verloop van het gesprek kom je daarna langs op kantoor en wordt je direct ingeschreven. Je kunt direct aan de slag in de bouw!

Bron: van 16-02-2022