Nieuwbouw Nieuws

Je nieuwe huis thuis maken

28-02-2022

Van een huis een thuis maken kan soms een hele klus zijn. Maar een eerste stap kun je snel maken met een vloerkleed. Zelfs als je nog moet wachten op je bank, kan een vloerkleed van een lege ruimte al iets eigens en iets knus maken. En het zit vast een stuk lekkerder dan die verse, nieuwe laminaatvloer. Hoe mooi de vloer ook is. In de meeste gevallen heb je geen vloerverwarming in je woonkamer of slaapkamer. Dan is het lekkerder om op een kleed te zitten. Voor het eerste kleed voor jouw nieuwe woning kijk je bij Volero.

Het perfecte kleed kiezen

Het is natuurlijk lastig om te bepalen wat voor vloerkleed er bij jouw woning gaat passen als je nog geen meubelen hebt staan. Tenzij je alles al hebt uitgezocht en uitgetekend. Dan kun je ook de afmetingen voor je vloerkleed uittekenen om te bepalen wat mooi zal staan. Anders kun je natuurlijk klein beginnen en eventueel later toch een ander formaat vloerkleed nemen. Maar het formaat is natuurlijk vooral een praktisch aspect. Wat een vloerkleed voor jou perfect maakt, zit hem natuurlijk in de andere eigenschappen.

Materiaal en vorm

Zoals het materiaal – hoewel dat natuurlijk ook een praktisch aspect kan hebben. Misschien heb je uit praktische overwegingen bijvoorbeeld voorkeur voor hoogpolig of laagpolig voor je vloerkleed. Of ga je voor katoen, sisal, polyester, velours of nog een ander materiaal? De mogelijkheden zijn dus ruim voldoende. Het is een goed begin als je last hebt van allergieën of gewoon een bepaald materiaal minder lekker of juist lekkerder aan vindt voelen. Als je de afmetingen en het materiaal weet, kun je ook bedenken welke vorm kleed je wil. Dat klinkt misschien gek, maar er zijn rechthoekige, vierkante, ronde en ovale vloerkleden. En zelfs andere vormen, zoals een ‘dierenvacht’ of gewoon de vorm van een dier of iets anders. Leuk voor de kinderkamer.

Kleur en patroon

Tot slot is er natuurlijk de kleur. Als je kleurige muren hebt, wil je misschien een rustigere kleur voor je vloerkleed. Houd je de muren wit, dan kan een opvallende kleur vloerkleed juist heel leuk staan. Dat is natuurlijk geheel aan jou, het moet bij jouw smaak passen, want het wordt jouw vloerkleed. Je kunt ook patronen overwegen. Van geometrische vormen tot bloemen en zelfs dieren of hele scènes. Er is hoe dan ook meer dan genoeg te kiezen. Je hoeft je niet eens te beperken tot een kleur.

Bron: van 28-02-2022