Nieuwbouw Nieuws

Waar kan je bouwafval inleveren?

07-03-2022

Wil je binnenkort je badkamer verbouwen?

Wil je een hele nieuwe keuken in je woning laten plaatsen? Of wil je mogelijk een geheel nieuwe vloer in je woning aan laten leggen? Als je binnenkort een dergelijke verbouwing op de planning hebt staan, weet je één ding zeker: je krijgt met veel bouwafval te maken.

Ben je daarom benieuwd naar de mogelijkheden voor het afvoeren/inleveren van bouwafval? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere mogelijkheden kunt kiezen. Zo is het mogelijk om voor container verhuur te kiezen, maar je kunt zelf ook je bouwafval inleveren. Inleveren bij de stortplaats

Wist je dat eigenlijk elke gemeente in ons land een eigen stortplaats heeft? Bij deze stortplaats kan je allerlei zaken/producten inleveren, waaronder het bouwafval. Het advies is hierbij om onderstaande tips op te volgen:

- Doe goed onderzoek naar de openingstijden: niet alle stortplaatsen zijn bijvoorbeeld in het weekend geopend.

- Doe goed onderzoek naar de kosten: in sommige gemeenten is het inleveren van bouwafval gratis, terwijl je in andere gemeenten hier wel voor moet betalen.

- Spreid het bouwafval alvast: bij de stortplaats moet je al het bouwafval gespreid inleveren. Je doet er daarom verstandig om het bouwafval bij je thuis alvast te spreiden. Daarmee maak je het inleveren van het afval in ieder geval een stuk makkelijker.

Inleveren in een container

Spreekt het zelf inleveren van bouwafval je niet helemaal aan? Dan kan je dus ook voor het huren van een container kiezen. Dat is bijzonder interessant, aangezien zo’n container bij je thuis opgehaald wordt.

Wat je zelf hoeft te doen? Je hoeft zelf alleen maar het bouwafval in de container neer te leggen. Vervolgens komt de verhuurder de container bij je thuis ophalen, waarna deze verhuurder de container voor je leegt. Je hebt hierdoor zelf geen omkijken naar het inleveren van je bouwafval.

Is dit een voorbeeld van goedkoop puin afvoeren? Ja, zonder enige twijfel. Bij het huren van een container betaal je een X bedrag, maar daarin valt ook het afleveren en ophalen van de afvalcontainer. Daar heb je zelf dus helemaal géén omkijken naar.

Bonustip: zorg voor de juiste voorbereidingen

Ongeacht hoeveel bouwafval je af wilt voeren, is een goede voorbereiding ongekend belangrijk. Met een goede voorbereiding kom je niet voor verrassingen te staan en kies je voor de beste oplossing.

Mocht je een container willen huren, dan moet je een goede vergelijking maken. Let goed op de afmetingen van de container, maar ook op het soort container. Voor welk soort container je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van het afval dat je af wilt voeren.

Bron: van 07-03-2022