Nieuwbouw Nieuws

Voordelen en nadelen van houten jaloezieën

07-03-2022

Iedere vorm van raamdecoratie heeft zijn voor- en nadelen. Zo ook houten jaloezieën. Wanneer je eenmaal op de hoogte bent van deze sterke en minder sterke punten, dan is het daarna makkelijk om een weloverwogen keuze te maken. Want nieuwe raamdecoratie koop je waarschijnlijk niet elke dag, dus dan is het extra belangrijk dat je een lange tijd van je aankoop kunt genieten. In dit artikel zullen we ons focussen op de voor en nadelen van houten jaloezieën als raambekleding.

Houten jaloezieën hebben meer volume

Ten opzichte van jaloezieën die gemaakt zijn van aluminium en pvc, zijn houten jaloezieën net even wat robuuster uitgevoerd. Hierdoor hebben de houten jaloezieën meer body en zijn ze ook wat meer aanwezig in vergelijking met de andere typen jaloezieën. Dit kan een voordeel zijn, aangezien je een ruimte met grote raampartijen op deze manier gemakkelijk een aangekleed uiterlijk kunt geven. Met houten jaloezieën voelen grote lege ruimtes al snel een stuk knusser en warmer aan.

Hout is duurzaam

Hecht jij veel waarde aan natuurlijke materialen die lang meegaan? Dan zijn jaloezieën van hout echt iets voor jou. Voor de lamellen van dit type raambekleding wordt bijvoorbeeld hoge kwaliteit lindehout of abachi hout gebruikt, dat goed tegen een stootje kan. Dankzij een hoogwaardige afwerking zal het hout bovendien niet verkleuren, waardoor je moeiteloos jaren kunt genieten van de mooie natuurlijke uitstraling die houten jaloezieën hebben.

Niet geschikt voor vochtige ruimtes

Geen voordelen zonder nadelen zullen we maar zeggen, want houten jaloezieën hebben ook wat kleine minpunten. Je kunt ze bijvoorbeeld maar beter niet toepassen binnen ruimtes waar vaak vocht blijft hangen. Dit komt omdat het hout reageert op het vocht en dan gaat werken. In de badkamer kunnen houten jaloezieën daarom alleen toegepast worden als er zeer goed geventileerd wordt, maar eigenlijk is het in natte ruimtes beter om voor PVC jaloezieën te kiezen.

Regelmatig afstoffen

Tot slot zul je de lamellen van houten jaloezieën ook regelmatig af moeten stoffen. Doordat de lamellen horizontaal geplaatst zijn blijft stof namelijk makkelijk liggen en stoffige jaloezieën doen natuurlijk afbreuk aan je interieur. Met de juiste hulpmiddelen heb je dit klusje gelukkig zo geklaard.

Bron: van 07-03-2022