Nieuwbouw Nieuws

Ontwerp je droombadkamer gelijk van begin af aan

30-03-2022

Ben je net verhuisd en van plan om het hele huis te verbouwen? Of ben je druk bezig met een nieuwbouwwoning? In allebei de gevallen is het belangrijk om te weten wat je allemaal te wachten staat. Een van de eerste stappen hierbij is het bepalen, en later ook indelen van de belangrijkste kamers. Badkamers staan hoog op het prioriteitenlijstje, want het is toch wel fijn om na een lange dag werken of klussen lekker in bad te kunnen liggen. Benieuwd naar de stappen die je moet doorlopen om jouw droombadkamer te realiseren? Lees dan snel verder.

Stap 1: Laat je inspireren

Voordat je aan de slag gaat met je badkamer is het verstandig om eerst wat inspiratie op te doen. Door eerst naar wat voorbeelden te kijken, ontdek je welke stijl bij jou past. Ook geeft het richting voor de volgende stappen. Inspiratie kun je bijna overal vinden. Blader eens door een magazine of kijk een avondje op Pinterest. Verzamel vervolgens al je inspiratie en maak er een moodboard van. Dit moodboard vormt de rode draad tijdens de realisatie van jouw badkamer.

Stap 2: Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je een moodboard hebt gemaakt, weet je welke stijl badkamer bij je past. Op basis hiervan ga je meer informatie opzoeken over deze stijl, zodat je daarna op zoek kunt naar passende materialen en producten. Maak een checklist van alle elementen waaraan de badkamer moet voldoen. Tip: Bedenk wat er in de huidige badkamer nog ontbreekt of waar je je aan stoort.

Stap 3: Start met ontwerpen

De leukste fase van de ontwikkeling van jouw droombadkamer is aangebroken. De realisatie kan bijna beginnen! Zorg ervoor dat je een tekening klaar hebt liggen, dan kunnen de vakmannen meteen aan de slag. Houd hierbij rekening met de afmetingen en indeling van producten. Er zijn verschillende websites waar je eenvoudig online een plattegrond kunt tekenen. Wees lekker creatief en voeg stap voor stap elementen toe.

Stap 4: De realisatie

Na een bezoekje aan een badkamerspecialist kan de realisatiefase beginnen. Afhankelijk van de mogelijke sloopwerkzaamheden en je ontwerp wordt er een kosteninschatting gemaakt. Wanneer je hier akkoord mee gaat, zorgen de specialisten voor de verbouwing van jouw droombadkamer. Hierbij wordt er rekening gehouden met je wensen, gebaseerd op verschillende badkamer inspiratie.

Sta je op het punt om jouw badkamer eens goed aan te pakken? Zorg dan dat je bovenstaand stappenplan goed bewaard. Misschien komt het nog van pas wanneer je jouw droombadkamer gaat ontwikkelen.

Bron: van 30-03-2022