Nieuwbouw Nieuws

Wat doen we met de schuifpui?

31-03-2022

Het vooruitzicht van een nieuw huis, helemaal van jou, is natuurlijk geweldig! Je bent je vast al aan het oriënteren over alle verschillende mogelijkheden die een nieuw huis je biedt. Denk dan aan de vloer, de meubels, of je kiest voor behang of verf op de muren én natuurlijk over de raambekleding. Want wat past nu mooi bij een landelijk interieur en wat hoort echt bij een industriële look? Of maak je liever een combinatie van verschillende interieurstijlen? Het is helemaal aan jou. Jij bepaalt wat jij mooi vindt! Toch kan het zomaar zijn dat je voor bepaalde zaken een oplossing moet zien te vinden.

Wat doen we met de schuifpui?

Het hebben van een schuifpui met een directe toegang naar je tuin, balkon of dakterras is natuurlijk fantastisch! Maar raambekleding voor een schuifpui vinden valt nog niet mee. Je kunt er natuurlijk overgordijnen, inbetweens of vitrages voor hangen, maar er zijn ook andere opties. Mogelijkheden die wellicht beter passen bij de interieurstijl die jij hebt gekozen. Zo kun je, bijvoorbeeld kiezen voor houten shutters of plisségordijnen om de interieurstijl te benadrukken. Het is sowieso belangrijk om hier goed over na te denken. Zo'n schuifpui geeft veel licht in huis, maar kan er ook voor zorgen dat het er wel erg warm wordt als de zon er op staat. Het is dan fijn om het licht en de warmte te kunnen reguleren.

Wat doen we met het badkamerraam?

Het badkamerraam is een raam waar je, over het algemeen, maar weinig door naar buiten zult kijken. Het zit er in feite alleen maar om licht binnen te laten in een ruimte die anders wel erg donker is. Ook is een badkamerraam belangrijk voor het ventileren van de ruimte. Het is niet voor niets dat veel mensen kiezen voor een simpele oplossing als plakfolie voor dit raam. Maar plakfolie wordt al snel lelijk en is vaak, zeker als het niet goed is aangebracht, deels transparant. Het is dan beter om te kiezen voor mooie jaloezieën in de badkamer. Je raam kan dan nog open en weer gemakkelijk dicht en je kunt het licht en de privacy gemakkelijk regelen.

Wat doen we met het dakraam?

Veel mensen kiezen voor een schuin dakraam voor een rolgordijn. Dat is een mooie oplossing, zeker als je wilt dat de ruimte goed te verduisteren is. Maar heb je al eens aan een plisségordijn voor je dakraam gedacht? Dat verduistert net zo goed en geeft ook nog eens een meer luxe uitstraling dan een rolgordijn.

Alle gordijnen, inbetweens, vitrages, rolgordijnen, jaloezieën en plisségordijnen zijn in veel kleuren te bestellen. Allemaal op maat gemaakt en goed met elkaar te combineren. Dus: wat kies jij voor je nieuwe woning?

Bron: van 31-03-2022