Nieuwbouw Nieuws

3 verschillende soorten pallets

04-04-2022

Als je op zoek bent naar pallets, is het goed om te weten welk type pallet je nodig hebt. Klik hier voor de webshop van Palletcentrale om alvast te kijken welke soorten pallets er allemaal zijn. Zo kan je zien welke pallets er bij jouw situatie horen. Zij staan je ook graag te woord om te kijken welke pallets het beste bij jouw situatie past. Toch nog even meer weten? Lees dan meer over de meest voorkomende pallets.

Europallets en balkpallets

De meest voorkomende pallets zijn Europallets en balkpallets. Deze pallets kent bijna iedereen en worden voor veel dingen gebruikt. Zo kun je deze ook gebruiken in het interieur om er bijvoorbeeld een bank van te maken of een bed. Het is een goedkope manier om een meubelstuk van te maken, zeker als je gebruikte pallets gebruikt. Klik hier voor de webshop om Europallets aan te schaffen. Deze pallets kun je trouwens ook verven, in de kleur die jij wilt. Als je er bijvoorbeeld een salontafel van wilt maken, kun je deze zwart verven. Dit geeft gelijk een ander aanzicht dan houten pallets. Je kunt veel kanten op met pallets en ze helemaal aanpassen aan jouw interieur.

Kunststof pallets

Naast Europallets zijn er ook kunststof pallets. Deze komen steeds vaker voor in Nederland en brengen dan ook een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Kunststof pallets nemen geen vocht op, dus je kunt deze gemakkelijk buiten laten staan als je geen plek hebt om de pallets binnen op te slaan. Daarnaast kun je kunststof pallets gemakkelijk schoonmaken, wat zeker belangrijk is als je de pallets gebruikt voor het opslaan van voeding. Denk dus goed na waar jij de pallets voor gaat gebruiken en welke pallets handiger zijn in de betreffende situatie. Klik hier voor de webshop om kunststof pallets aan te schaffen.

Pallet verkoop

Ben je niet op zoek naar pallets maar wil je je jouw oude pallets juist verkopen omdat je deze niet meer gebruikt? Dan kun je deze gemakkelijk laten opkoop door een bedrijf dat aan pallet verkoop doet. Het maakt niet uit hoe oud ze zijn, vaak kunnen ze alsnog verkocht worden. Je hoeft de pallets dan niet weg te gooien maar je kunt ervoor zorgen dat deze worden hergebruikt. De pallets belanden dan in de pallet verkoop als gebruikte pallets, zodat iemand nog een keer van de pallets kan genieten. Dit is goed voor het milieu en in de pallet verkoop worden de pallets voor een goedkope prijs verkocht dan nieuwe pallets. Als er iemand dus bijvoorbeeld een budget tuinset in elkaar wilt zetten, dan kan dit met gebruikte pallets. Als je de pallets goed onderhoudt, kunnen ze lang meegaan. Als je houten pallets in de tuin gebruikt, is het bijvoorbeeld handig om er in de winter een zeil overheen te doen. Hierdoor gaat het hout niet rotten van de regen. Maar ook als je als bedrijf pallets over hebt, en netjes hebt behandeld, kan je ze prima doorverkopen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bron: van 04-04-2022