Nieuwbouw Nieuws

Tips voor een stoere nieuwbouwtuin

19-04-2022

Met de strakke basis van een nieuwbouwtuin kun je alle kanten op. Geef de tuin bijvoorbeeld een stoere touch om een robuuste en industriële uitstraling te creëren. Dit is helemaal niet moeilijk! Bovendien is de robuuste stijl nog steeds erg populair. Met een stoere tuin kom je dus trendy voor de dag. Volg de onderstaande tips op om de tuin van jouw nieuwbouwwoning een make-over te geven.

Tip 1. Koop een robuuste tuinset

Kies een tuinset met een robuuste uitstraling. Dit kan een dining set met een grote eettafel zijn, maar natuurlijk ook een comfortabele loungeset. Vaak passen de sets van hout of metaal het beste bij een stoere tuin. Wat betreft kleuren kun je kijken naar zwart, antraciet en bruintinten. Wil je de tuin toch een frisse look meegeven? Dan is een witte tuinset ook nog een mooie optie.

Tip 2. Voeg zwarte accenten toe

Laat op een aantal plekken in de tuin zwarte accenten terugkomen. Zwart zorgt meteen voor een hele stoere uitstraling. Koop zwarte buitenkussens voor op de loungeset, ga voor een schuifpui met zwarte kozijnen, leg een zwart tuinkleed op het terras of schilder een wand/schutting in deze donkere kleur.

Tip 3. Verwerk veel hout in de tuin

Hout mag niet ontbreken in een stoere achtertuin. Als jouw tuinset niet van hout is, laat je dit natuurlijke materiaal op een andere manier terugkomen. Bijvoorbeeld door middel van een houten schutting of houten vlonders. Zie je op tegen het onderhoud? Dan zijn er vaak ook producten verkrijgbaar met houtlook. Denk aan composiet vlonderplanken of een kunststof tuintafel met houtlook.

Tip 4. Zet een paar stoere plantenbakken neer

Kleed de tuin aan met een aantal stoere plantenbakken. Een robuuste cortenstaal plantenbak is hier een perfect voorbeeld van. Dit materiaal is sterk, karakteristiek en vrijwel onderhoudsvrij. Cortenstaal heeft een natuurlijk roestproces van ongeveer 5 maanden. Omdat het geroeste materiaal er nóg stoerder uitziet, kun je ervoor kiezen om dit proces te versnellen met een speciale roestversneller.

Tip 5. Schaf een vuurtafel of vuurschaal aan

Maak jouw stoere nieuwbouwtuin compleet met een vuurtafel of vuurschaal. Hiermee maak je echt een statement! Het ziet er bovendien nog een stuk robuuster uit dan een standaard vuurkorf. Het is ontzettend gezellig om bij het vuurtje te zitten tijdens de zwoele zomeravonden. De vuurtafel of – schaal zorgt dus tegelijkertijd voor meer sfeer en gezelligheid. Let wel altijd goed op met het vuur als er huisdieren en/of kleine kinderen in de tuin rondlopen.

Bron: van 19-04-2022