Nieuwbouw Nieuws

5 manieren om comfortabel te wonen

04-05-2022

Een huis is voor de meeste mensen hun safe place waar zij zich zo veilig en comfortabel mogelijk willen voelen. Maar hoe creëer je zo’n safe place die zo comfortabel mogelijk is? In dit artikel geven wij jou 5 tips om je huis zo comfortabel mogelijk te maken!

1. Meubels Meubels zijn een essentieel onderdeel van een comfortabel huis. De grootste objecten in je woonkamer zijn vrijwel altijd je meubels. Wanneer de meubels er niet comfortabel uitzien en/of niet comfortabel in het gebruik zijn, dan is je huis gelijk al een stuk minder comfortabel. Zorg er daarom voor dat je meubels van een goede kwaliteit aanschaft zodat ze lang mee gaan en ook lang mooi blijven. Kies daarom voor meubels die passen bij je interieur en bij je levensstijl. Door meubels van goede kwaliteit die fijn zijn in gebruik creëer jij gelijk al een comfortabeler huis.

2. Slimme apparatuur Nu er steeds meer verschillende slimme apparaten op de markt komen mogen die natuurlijk niet missen in jouw comfortabele woning. Denk bijvoorbeeld aan slimme rolgordijnen die je op afstand kunt bedienen. Hierdoor hoef jij niet meer van de bank af om je rolgordijnen omlaag te doen. Slimme apparaten zorgen voor dat beetje extra comfort en gemak in huis. Ze nemen een aantal extra handelingen in huis weg wat voor ontzettend veel gemak zorgt. Slimme apparaten mogen daarom echt niet missen in jouw comfortabele woning!

3. Licht Het derde onderdeel dat niet mag missen in een comfortabel huis is voldoende daglicht. Daglicht is namelijk zeer belangrijk voor onze gezondheid. Hang daarom niet voor alle ramen verduisterende raamdecoratie, maar doe dit bijvoorbeeld alleen bij de ramen in de slaapkamer(s) of bij ramen waar in de zomer de zon vol op schijnt om de warmte zo een beetje buiten te houden. Heb je niet zoveel ramen? Creëer dan voldoende licht in huis met interieurverlichting. Om aan te sluiten op tip 2 raden we aan gebruik te maken van smart lampen in je woning.

4. Rust Een ander essentieel onderdeel van een comfortabel huis is; rust. Wanneer jij constant drukte om je heen hebt zelfs als je thuis bent, krijg je onvoldoende rust. Hierdoor voel jij je waarschijnlijk minder fit. Na bijvoorbeeld een dag werken wil je juist thuis lekker tot rust komen. Zorg er daarom voor dat er altijd een ruimte in huis is waar jij tot rust kan komen. Of dat de slaapkamer, woonkamer of studeerkamer is maakt in principe niet zoveel uit. Hoe jij deze ruimte invult is aan jou, maar zorg ervoor dat jij je daar altijd even terug kan trekken om tot rust te komen!

5. Temperatuur Temperatuur is een zeer bepalende factor voor het comfort in huis. Standaard koude voeten of zweten in bed is zeer oncomfortabel. Het weer in Nederland is helaas redelijk wisselvallig en onvoorspelbaar, daarom moet jouw huis op alles voorbereid zijn. In de winter is het juist fijn om een warm huis te hebben en in de zomer is het fijn om een koel huis te hebben. Een ideale oplossing hiervoor is vloerverwarming die ook kan koelen. Hier heb je wel een grondgebonden warmtepomp voor nodig. Dit is een van de meeste comfortabele verwarming- en verkoelingssystemen in Nederland en mag daarom niet missen in jouw comfortabele woning.

Bron: van 04-05-2022