Nieuwbouw Nieuws

Hoe voorkom ik dat een kat onder mijn schutting door loopt?

09-05-2022

Je hebt een lief kitten in huis die je langzaam laat wennen in de tuin. Maar je bent bang dat je kat onder de schutting door kruipt of misschien wel op de schutting kan springen. Maar wat doe je ertegen? We vertellen het je in dit blog. Tips voor katten en je schutting Je hebt een lief kitten in huis die je langzaam laat wennen in de tuin. Maar je bent bang dat je kat onder de schutting door kruipt of misschien wel op de schutting kan springen. Maar wat doe je ertegen? We vertellen het je in dit blog.

Of je nu je kat binnen de omheining van je tuin wil houden óf wil voorkomen dat katten in de buurt een bezoekje kunnen brengen aan jouw tuin: met deze tips maak je er een einde aan.

Katten kunnen heel goed springen en klauteren. Hierdoor kan je schutting kapot gaan en kan jouw huisdier de wereld intrekken. Wanneer je bang bent voor beschadigingen aan je schutting of overlast door katten of wanneer jij je kat veilig in de tuin wil houden, is het wenselijk om een aantal handelingen te verrichten waardoor de schutting minder aantrekkelijk is voor katten.

Tip #1: gaas aan de bovenkant van de schutting

Een mooie schutting kun je het beste beschermen voor en tegen katten met een laagje gaas aan de bovenkant van de schutting. Zo kan een kat er moeilijker langs en opspringen.

Tip #2: ronde buizen

Dit ziet er misschien een beetje gek uit, maar het werken met ronde buizen – bijvoorbeeld van bamboe – houdt je kat tegen om op de schutting te springen. En hetzelfde geldt voor de katten uit de buurt. Deze buizen zitten los en draaien mee wanneer je kat een poging doet om erop te springen. De zwaartekracht zorgt ervoor dat je kat veilig in de tuin blijft. Doordat de buis meedraait, kan je kat zicht niet goed vasthouden. Vind je deze ronde buizen niet mooi bij de rest van je tuin passen? Dan kun je ook kiezen voor een zogeheten oscillot systeem op je schutting. Als je deze draaiende dingen van de zijkant bekijkt zie je een soort plusje (+). Ze hebben dezelfde werking, maar zien er iets luxer uit en hebben een hoger prijskaartje.

Tip #3: zorg voor een uitdagende tuin

Wil jij je kat in de tuin houden? Dan kun je zorgen voor zo’n uitdagende tuin dat je kat helemaal niet meer weg wil. Dat kan bijvoorbeeld door een grasmat aan te leggen, te zorgen voor lekkere planten om aan te knabbelen (geen giftige!) en door genoeg schaduw en zonnige plekken te creëren.

Tip #4: kies voor een stevige onderregel

Je kat kan stiekem onder de houten schutting door klauteren. Om dat te voorkomen kun je een stevige onderregel (laten) monteren. Deze betonnen planken maken het haast onmogelijk voor je huisdier om hier onderdoor te klimmen.

Tip #5: plant stekelige planten naast de schutting Werken alle bovenstaande tips niet? Dan kun je nog proberen om stekelige planten langs de openingen in de tuin te plaatsen. Katten vinden het over het algemeen niet zo prettig om langs deze stekelige planten te kruipen.

Je kunt je kat dus in de tuin (en andere katten buiten de tuin) houden met de volgende tips:

• Maak gaas vast aan de bovenkant van de schutting;

• Installeer ronde buizen op de bovenkant van je schutting;

• Maak je tuin uitdagend genoeg voor je eigen kat;

• Installeer een stevige

• onderregel

• onderaan de schutting;

• Plant stekelige planten naast openingen van de schutting.

Bron: van 09-05-2022