Nieuwbouw Nieuws

Een douche of een bad, wat zijn de voor- en nadelen?

12-05-2022

Wat ontzettend fijn! Je gaat een opnieuw ingerichte badkamer krijgen. Nu wordt het tijd om wat keuzes te gaan maken die niet altijd simpel zijn. Wij gaan wat voor- en nadelen op een rij zetten over een douche of een bad. De voordelen van een bad

Wanneer je de keuze moet maken voor het plaatsen van een bad of een douche in je badkamer dan zijn er wel een aantal dingen waar je echt rekening mee moet houden. Het grote voordeel van het laten plaatsen van een bad is dat je er heerlijk in kunt relaxen. Je moet er wel echt de tijd voor nemen om eens lekker in bad te gaan. Ben jij chronisch ziek en heb je vaak baat bij warmte dan is een bad wel erg lekker om in te kunnen liggen zodat jij wat verlichting hebt van de pijn die je normaal ervaart.

Met kleine kinderen is het hebben van een bad echt ideaal. Je kunt ze daar een stuk makkelijker in wassen dan onder de douche en is het weer erg warm kun je ze daarin ook wat verkoeling laten zoeken.

Tevens is een bad een echte eyecatcher voor jouw badkamer en zorgt het, wanneer je een koophuis hebt, ook nog eens voor een waardevermeerdering van jouw woning.

Waar er voordelen zijn daar zijn er vanzelfsprekend ook nadelen. Het zijn wat extra schoonmaakhandelingen die je moet verrichten en het verbruikt aardig wat water. Voor mensen die slecht ter been zijn is een bad niet altijd fijn omdat de opstap vaak hoog is en het uit bad kunnen stappen vaak niet goed lukt.

De voordelen van een douche

Wanneer je gaat kijken naar het verbruik van water is een douche veel milieubewuster dan dat een bad is. We gaan er dan natuurlijk wel vanuit dat je een normale tijd met douchen hebt en er niet een half uur onder blijft staan elke keer. Zeker wanneer je nog gebruik maakt van een boiler dan moet je je af gaan vragen of dat het hebben van een bad voor jou wel rendabel is.

Mensen die wat slechter ter been zijn die zullen een inloopdouche vele malen handiger vinden dan een bad omdat het beter toegankelijk is. Het in en uit bad stappen kost dan veel te veel moeite. Ook wanneer je een bad hebt waarin je kunt douchen is dat voor deze groep mensen beslist niet handig.

Zeg maar nee, dan krijg je ze alle twee

Heb je voldoende ruimte in de badkamer dan heb je waarschijnlijk helemaal niet de moeilijkheid om te moeten kiezen tussen een bad of een douche maar heb je de luxe om ze beide te laten plaatsen. Dit zou natuurlijk ontzettend fijn zijn wanneer dit kon. Heb je een keer de tijd om goed voor jezelf te zorgen dan kun je lekker in bad gaan. Moet je even snel je eigen opfrissen dan loop je gewoon even de douche in en ben je zo klaar.

Bron: van 12-05-2022