Nieuwbouw Nieuws

Deze verlichting is ideaal voor je garage of schuur

16-05-2022

De tijd die je in een garage of de schuur doorbrengt is of heel kort, of relatief lang. Dat hangt er natuurlijk helemaal vanaf wat je er komt doen. Even je fiets pakken of een brood uit de diepvries halen? Dan ben je binnen en ook zo weer buiten. Maar misschien heb je een hobby waardoor je vaak uren in de garage bent. In beide situaties is het belangrijk dat je goed licht hebt. En dat krijg je met een led armatuur.

Het voordeel van een ledarmatuur

Zeker als je kort naar binnen en naar buiten loopt, ben je misschien gewend dat het weinig zin heeft om het licht aan te doen. Bij de traditionele tl buizen kostte het vaak meer tijd om licht te krijgen dan om je fiets te pakken. Met het risico dat je de grasmaaier over het hoofd zag en erover struikelde. Met een led armatuur heb je licht op het moment dat je de schakelaar omzet. Dus ook voor een kort ogenblik kun je voortaan gerust de led armatuur aandoen. Bovendien is led verlichting zuinig in gebruik. Dus of je nu lang of kort het licht aanhebt, led armatuur verbruikt 70% minder energie dan de traditionele tl buizen.

Waar let je op bij een led armatuur voor de garage?

Een led armatuur is verkrijgbaar in verschillende lichtsterktes. Daar kun je rekening mee houden als je er een kiest voor je schuur of garage. Heb je een raam waar nog wat daglicht binnenkomt en gebruik je de ruimte alleen maar om spullen neer te zetten? Dan hoeft de lichtsterkte van de led armatuur niet zo groot te zijn en kun je volstaan met daglicht. Het gaat erom dat je voldoende ziet als je binnen bent. Werk je echter met gereedschappen in de garage, dan is goed licht natuurlijk noodzakelijk. Kies dan voor helder wit licht.

Een led armatuur die overal tegen bestand is

Niet alleen de lichtsterkte of de lichtwarmte is belangrijk bij de keuze van een led armatuur die je in de garage of schuur hangt. Vaak zijn deze ruimtes niet verwarmt, waardoor het wat vochtiger is of sterk kan afkoelen. De led armatuur is tegen deze weersinvloeden bestand. Let bij de aankoop op de IP-waarde van de led armatuur. Het eerste cijfer van deze IP-waarde geeft aan hoe goed de lamp tegen stof beschermd is. Het tweede cijfer geeft de waterdichtheid aan. Hoe hoger de waarde, hoe beter bestand. De stofdichtheid gaat overigens niet alleen over stof, maar ook bijvoorbeeld over insecten. Deze kunnen zich ook minder gemakkelijk in de led armatuur nestelen. Omdat je in de schuur of garage druk bezig kunt zijn met het verplaatsen van bouwmaterialen, of het optillen van tuingereedschap, wil je niet dat je per ongeluk de lamp aan het plafond of aan de muur kapot stoot. Kies daarom voor led armatuur met een gesloten kap. Hiermee heb je altijd optimaal licht tijdens je werkzaamheden, zonder dat je constant op je hoede hoeft te zijn dat je niet in de buurt van de lamp mag komen. Dat maakt het klussen in de garage extra ontspannen.

Bron: van 16-05-2022