Nieuwbouw Nieuws

De beste groene ideeën voor een duurzaam thuisbedrijf

24-05-2022

Groen gaan heeft tegenwoordig zeker de aandacht van mensen getrokken. Elke consument koopt liever goederen of diensten van een groen bedrijf dan van enig ander conventioneel bedrijf. Als je je klant ervan kunt overtuigen dat de producten en diensten die je aanbiedt duurzaam zijn, heb je in de huidige markt een grotere kans om iets te verkopen en in de meeste gevallen zijn consumenten bereid de hoofdprijs te betalen voor duurzame producten. Als je een passie hebt voor het verminderen van negatieve effecten op de planeet en voor jezelf wilt beginnen, zou je kunnen overwegen om je eigen groene bedrijf in je nieuwe huis te starten. Dat kan met deze ideeën!

Groene transportdiensten

Start een transportbedrijf dat milieuvriendelijke brandstoffen gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld elektrische voertuigen of laat je auto's, vrachtwagens of bestelwagens rijden op milieuvriendelijke biobrandstoffen of aardgas. Dit spaart het milieu en minimaliseert luchtvervuiling en koolstofemissie terwijl het milieu wordt verminderd effecten. Je zou hiervoor zelfs elektrische auto’s kunnen gebruiken, waarover je meer kunt lezen als je alles over het verduurzamen van je bedrijf doorneemt.

Biologische voeding

Mensen worden zich steeds meer bewust en bezorgd over het voedsel dat we consumeren en de impact die het heeft op onze gezondheid en het milieu. Consumenten zijn nu terughoudend om voedselproducten te kopen die overmatig zijn verpakt en verwerkt met conserveermiddelen vanwege gezondheidsproblemen en verspilling van verpakkingsmateriaal. Je zou je bedrijf kunnen starten als een biologische voedselverkoper die vers geteeld voedsel verkoopt dat is geteeld zonder chemicaliën of conserveermiddelen. Mensen zouden meer van je onbewerkte voedselproducten kopen als je je verse groenten en fruit op de lokale markt verkoopt.

Zonnepanelen installeren

Zo’n onderneming zal binnenkort een grote vraag hebben omdat veel grote bedrijven, evenals woningen, zonnepanelen zullen installeren als alternatieve energiebronnen om hun energiekosten te minimaliseren, wat ook hun totale bedrijfskosten zal verlagen. Dit bedrijf zal onze afhankelijkheid van fossielen sterk verminderen en de ecologische voetafdruk minimaliseren. De experts van ELIX raden dan ook zeker aan om zonnepanelen te plaatsen op het dak van je nieuwbouwhuis, maar ook op het dak van je bedrijfspand.

Recyclingbedrijf

Je kunt het milieu gemakkelijk helpen door een recyclingbedrijf te openen. Veel huiseigenaren en mensen die op bouwplaatsen werken, doen niet de moeite om hun afval te recyclen en zouden bereid zijn je te betalen om het schoon te maken en te vervoeren. Huishoudelijk afval en afval van commerciële bouwplaatsen kunnen je gemakkelijk genoeg materiaal opleveren om met winst te verkopen. Afval van locaties bevat waardevolle metalen en andere materialen zoals koper, ijzer, plastic en hout, die kunnen worden verkocht en gerecycled.

Groene bouwconstructie

In Nederland worden elk jaar veel huizen gebouwd en ook de bouwsector wordt niet buiten de groene beweging gelaten door bouwers met duurzame bouwtechnieken te hebben. Tegenwoordig maken groene gebouwen gebruik van milieuvriendelijke bouwmaterialen en milieuvriendelijke praktijken voor de bouw. Praktijken zoals het planten van meer bomen, het gebruik van zonnewarmte voor kamerverwarming en waterverwarming, het gebruik van zonnecellen voor energie en het gebruik van voorraden en producten die hulpbronnen besparen.

Bron: van 24-05-2022