Nieuwbouw Nieuws

Vijf tips voor het bezichtigen van huizen met tuinen

30-05-2022

Bij het bezichtigen van huizen is het vanzelfsprekend dat je ook even een rondje door de buurt loopt. Daarnaast wil je uiteraard wellicht ook weten wat de reden is waarom de eigenaar van de woning gaat verhuizen. Als je huizen met tuinen gaat bezichtigen wil je natuurlijk ook de buitenkant van de woning en tuin bekijken. Maar wat zijn belangrijke aandachtspunten in de tuin waar moet je opletten bij een bezichtiging? Wij geven je hier vijf tips die je hierbij helpen.

Tip 1 De ligging van de tuin

Ligt de tuin op het zuiden of niet en op welk moment van de dag heb je de meeste zon in de tuin? Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je de tuin en de buitenkant van een huis gaat bezichtigen. Maar zeker wel iets om even mee te nemen als je in de tuin rond gaat kijken.

Tip 2 Hoe is het gesteld met de bestrating?

Wat voor tuintegels liggen er op het terras of zijn deze aan vervanging toe? Daarnaast is het ook heel goed mogelijk dat er helemaal geen tegels of klinkers in de tuin liggen. Als dit laatste het geval is en het is ook naar verhouding een behoorlijk grote tuin dan moet je wel rekenen op extra bijkomende kosten.

Tip 3Hoe is het met de planten in de tuin en staat er hardnekkig onkruid in?

Let ook even bij de bezichtiging in de tuin op de planten die er staan. Zien die er nog mooi en goed uit en wat staat er zoal aan beplanting in. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of er veel onkruid in staat en met name welk onkruid. Groeit er bijvoorbeeld heermoes tussen de tegels of zie je veel zevenblad in een border staan. Dan weet je dat dit soort onkruiden zeer hardnekkig zijn en ook door heel de tuin door woekeren. Een pittig klusje om hier uiteindelijk van af te komen.

Tip 4 Moet er een schutting vervangen worden of is er helemaal geen erfafscheiding?

Is de schutting of erfafscheiding in zo erbarmelijke staat dat deze echt vernieuwd moet worden? Dan weet je bij de bezichtiging al dat er ook hier extra kosten bij kunnen komen. Ook als er nog helemaal geen erfafscheiding aanwezig is.

Tip 5 Is er een berging of schuurtje bij het huis

Ga je naar de buitenkant en de tuin kijken. Dan hebben we nog een tip. Kijk ook even of er een schuurtje of berging bij de woning is. Het is wel fijn om wat opbergruimte te hebben voor bijvoorbeeld tuingereedschap, fietsen enz. Mocht er een berging zijn dan is het uiteraard verstandig om te kijken of deze geen achterstallig onderhoud heeft en het schilderwerk er nog goed uitziet.

Bron: van 30-05-2022