Nieuwbouw Nieuws

Dit zijn de meest voorkomende typen raamdecoratie in nieuwbouwhuizen

03-06-2022

Ben je op zoek naar een modern type raamdecoratie en weet je niet precies wat er momenteel veel gebruikt wordt? Geen probleem, want wij hebben de antwoorden voor jou. Veel nieuwbouwhuizen beschikken over bepaalde typen raamdecoraties wat je vaak niet bij oudere woningen tegenkomt. Dit komt voornamelijk omdat veel jonge mensen in nieuwbouwhuizen wonen en hun keuzes baseren op wat er momenteel op de markt te koop is. Ouderwetse vitrage zal je hier dus niet tegenkomen! We hebben een selectie gemaakt van drie typen raamdecoratie, zodat jij wat keuze hebt en kunt kiezen wat goed bij jou past.

Houten jaloezieën


Weg met de lamellen, maar jaloezieën zijn welkom! Wellicht associeer jij jaloezieën vooral met ouderwetse kantoren uit de jaren tachtig en dat is niet zo heel gek. Toen waren de aluminium jaloezieën namelijk erg in de mode. Tegenwoordig hebben we een iets modernere variant, namelijk houten jaloezieën. Deze staan bijvoorbeeld fantastisch in de keuken, woonkamer of zelfs badkamer. Let bij vochtige ruimtes er wel op dat ze niet direct vocht vangen, want dan kun je wellicht beter voor een pvc-variant gaan. Je kunt de jaloezieën in allerlei kleuren vinden, maar het meest voorkomende zijn toch wel de witte variant en houten jaloezieën zwart.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn ook typen raamdecoratie die je tegenwoordig ontzettend veel ziet. Dit komt voornamelijk vanwege het elegante karakter van de gordijnen, maar tegelijkertijd zijn ze ook nog eens ontzettend praktisch. Je kunt ze namelijk precies zo op hoogte hangen dat je geen inkijk hebt, maar wel kunt genieten van het daglicht. Je sluit de ramen namelijk niet volledig af, want andere typen gordijnen wel doen. Als jij lekker op de bank zit kun je de gordijnen van onderaf sluiten, maar het bovenste gedeelte openlaten. Zo ziet niemand jou onderuitgezakt zitten, maar geniet jij wel van de zon in huis. Ideaal!

Vouwgordijnen

Tot slot willen we de vouwgordijnen even in het zonnetje zetten. Deze gordijnen zijn iets minder ‘strak’ als de bovengenoemde gordijnen, wat veel voor de sfeer in huis kan betekenen. Houd jij niet zo van al die strakke interieurtrends en wil je jouw woning graag als ‘thuis’ laten aanvoelen? Dan zijn vouwgordijnen echt wat voor jou. Je kunt ze helemaal sluiten, maar ook halverwege het raam laten hangen. Door de losse stof geven ze een landelijke sfeer aan de ruimte en zorgen ze voor een knusser effect dat houten jaloezieën of plisségordijnen doen.

Bron: van 03-06-2022