Nieuwbouw Nieuws

De mooiste upgrades voor jouw nieuwbouw huis

03-06-2022

Over de verkoopprijs van een nieuwbouwhuis kan helaas niet onderhandelt worden. Dit komt doordat er nog gebouwd moet worden. De prijs geeft aan de aannemer aan hoeveel kosten hij kan maken. Daarnaast gaan nieuwbouwprojecten juist de onrust tussen kopers uit de weg door woningen voor vaste prijzen te verkopen. Zien de woningen er anders uit? Is de een groter dan de ander? Dan kan het goed zijn dat de prijs verschilt. Daarnaast wordt een nieuwbouwproject vaak verkocht via inschrijving, de woningen worden dan via loting verdeeld door de vele aanmeldingen.

Maar er zijn wel andere dingen waardoor de prijs van je nieuwbouwhuis hoger of lager kan uitvallen dan verwacht. Dit zijn de mooie upgrades die je door de aannemer alvast laat doen en vallen onder het meerwerk van de aankoopprijs.

Meerwerk bij nieuwbouwwoningen

Er zijn verschillende upgrades die je kan maken aan je nieuwbouw woning, waardoor deze helemaal naar jouw wensen gemaakt wordt. Meeste nieuwbouwwoningen worden met standaard voorzieningen gebouwd en dat is ook waar de prijs van de nieuwbouwwoningen op wordt gebaseerd.

Ramen, kozijnen en deuren

Tegenwoordig worden veel woningen geleverd met kunststof kozijnen en deuren, en met dubbel glas. Het staat namelijk wettelijk vastgesteld dat nieuwbouwwoningen milieuvriendelijk moeten zijn in gebruik. Daarom vind je vaak op t hoog kozijnen in nieuwbouwwoningen. Maar dat deze onderdelen al milieuvriendelijk zijn betekent niet dat het niet beter kan! Tegenwoordig kan je ook driedubbel glas nemen, dit zorgt voor betere isolatie. Vraag naar de mogelijkheden voor driedubbel glas bij de aannemer van je woningbouwproject.

Keukens en badkamers

Ook de keuken en de badkamer kunnen naar smaak ingericht worden. De aannemer zal waarschijnlijk een gesprek inplannen om te kijken welke wensen er zijn, tenzij er is aangegeven dat de voorkeur naar standaard voorzieningen gaat.

Het kiezen van de keuken en badkamer wordt ver van te voren gepland. Dit komt doordat het nodig is voor de aannemer om te weten hoeveel stopcontacten er nodig zijn in de keuken, waar deze moeten zitten en ook waar je de wasbak wilt. Dit geldt natuurlijk ook voor de badkamer. Mocht je namelijk naast een douche ook een bad willen dan is het nodig om meer waterleidingen aan te leggen.

Voor de keuken en badkamer is er enorm veel keuze. Je kiest in principe welke keukenkastjes je wilt, wat voor aanrecht en hoe groot je douchecabine wordt. Tevens kies je ook of er inbouwapparatuur komt of niet en van welk merk je deze wilt hebben.

Let wel op dat de keuken en badkamer ervoor kunnen zorgen dat het meerwerk van je nieuwbouwwoning een duur prijskaartje wordt. Het kan ook voorkomen dat alles wat je wilt niet mogelijk is door het maximale budget dat de woningvereniging met de aannemer afgesproken heeft. Informeer hiernaar bij je woningbouwvereniging.

Bron: van 03-06-2022