Nieuwbouw Nieuws

Houd hier rekening mee bij het ontwerpen van jouw badkamer

09-06-2022

Heb je eindelijk jouw droomwoning weten te bemachtigen? Dan is het tijd om na te gaan denken over de inrichting van je huis. Vaak kun je bij een nieuwbouwwoning kiezen voor een standaard badkamer en keuken maar soms zijn deze toch niet helemaal naar jouw wensen. Wanneer je ervoor kiest om zelf een eigen badkamer te plaatsen, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het ontwerp van je badkamer en dat lees je in deze blog.

Aansluitingen

Wanneer je zelf de badkamer gaat plaatsen, dan moet je rekening houden met waar de leidingen liggen en de aansluitingen. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning kun je vaak je voorkeuren opgeven waar je graag de aansluitingen wilt hebben in de badkamer. Je zal dus van tevoren al moeten gaan bedenken waar je de wastafels, douche en toilet zou willen hebben. Soms is het opgeven van een voorkeur niet mogelijk en zal je het ontwerp dus moeten aanpassen naar de vaste aansluitingen. Het is achteraf ook mogelijk om de leidingen te verleggen maar dit vergt wel tijd en expertise. Het is namelijk niet gemakkelijk om zomaar een leiding te verleggen.

Ontwerp van de badkamer

Allereerst ga je bedenken welke stijl je graag zou willen voor je badkamer. Dit kun je het beste doen door inspiratie op te doen in woonwinkels of magazines. Hieruit kan je dan opmaken welke stijl jou het meest aanspreekt en zo kan je dus een keuze gaan maken in het interieur. Eerst kies je de badkamertegels uit, vervolgens ga je nadenken over de inrichting van de badkamer en daarna ga je de badkamermeubels uitzoeken die passen bij de tegels. Wanneer je het ontwerp klaar hebt en weet welke meubels je graag zou willen plaatsen in de badkamer, dan kan je gaan nadenken over de accessoires. Denk hierbij aan een mooie spiegel voor boven de wastafel, maar ook een wasmand, zeepdispensers, handdoeken etc. Al deze spullen hebben namelijk invloed op de uitstraling van je badkamer en moeten dus wel passen bij de stijl die je wilt creëren.

Kortom, het ontwerpen en inrichten van een badkamer kost wel tijd maar zo kan je wel een badkamer creëren die volledig past bij jouw wensen. Houd rekening met de aansluitingen van jouw woning en maak van tevoren een passend ontwerp zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Bron: van 09-06-2022