Nieuwbouw Nieuws

Een traplift huren of kopen: wat past het beste bij jouw situatie?

15-06-2022

In het leven gebeuren soms dingen waar je van tevoren geen rekening mee hebt gehouden. Door omstandigheden kan het zomaar zo zijn dat je tijdelijk thuis moet revalideren, bijvoorbeeld na een operatie. Ook kan het ouder worden ervoor zorgen dat je slecht(er) ter been wordt. Dit alles kan resulteren in het feit dat je lastiger naar boven kunt komen om bijvoorbeeld naar bed te gaan. Een traplift kopen kan dan een goede optie zijn. Natuurlijk is het huren van een traplift ook een optie. We vertellen je graag meer in dit artikel.

Traplift huren

ls je tijdelijk gebruik moet maken van een traplift, dan is het voor jou wellicht een goed idee om na te denken over het huren ervan. Als je uiteindelijk (hopelijk) weer beter ter been bent, dan is het wel zo prettig als deze ook weer kan worden verwijderd. Om een traplift aan te meten komt er altijd een professional bij je thuis die je zal informeren over de traplift kosten. Na het gesprek volgt er een offerte op maat, welke vrijblijvend is. Als je akkoord geeft op de offerte dan zal men aan de slag gaan om alles voor te bereiden. De rails wordt op maat gemaakt en hierna maakt men een afspraak met je voor het plaatsen van de traplift. Uiteraard krijg je een uitgebreide uitleg over hoe alles werkt.

Traplift kopen

Ben je van plan om voor een langere periode een traplift te gaan gebruiken, dan kan het voor jou een goede optie zijn om er eentje te kopen. Ook hier komt er iemand bij jou thuis langs om in gesprek te gaan over jouw wensen en om de trap op te meten. De offerte is hier ook vrijblijvend, dus je zit zolang je geen akkoord geeft nergens aan vast. Het installeren van een traplift kost qua tijd ongeveer een dagdeel, dus houd hier rekening mee.

Tweedehands trapliften

Vaak wordt er gebruik gemaakt van tweedehands trapliften, maar dat betekent niet dat deze er gebruikt uitzien, of niet functioneren. De trapliften worden namelijk altijd van onder tot boven nagekeken en voldoen altijd aan de veiligheidseisen als ze worden geplaatst. Zo nodig wordt de stoel opnieuw bekleed en de rails voorzien van een nieuwe laag coating. De trapliften krijgen sowieso altijd een nieuwe accu en de bedrading van de rails wordt ook altijd vervangen. Veiligheid voor alles dus!

Bron: van 15-06-2022