Nieuwbouw Nieuws

4x tips om de tuin sfeervol in te richten

17-06-2022

Met mooi weer spenderen we heel wat tijd door in onze achtertuin. We kunnen er ontspannen en bovendien is de buitenlucht ook nog eens heel gezond voor je. Maar als je niet helemaal tevreden bent met de inrichting van je tuin kun je niet helemaal volledig relaxen. Je zit iedere keer maar te malen hoe de perfecte tuin er wél uit moet zien. Gelukkig kunnen wij jou een handje helpen, want hieronder staan vijf tips hoe jij de tuin sfeervol kunt inrichten.

Tip 1: Een gezellige zithoek Een tuin is er om te kunnen relaxen. Maar dat kan pas gebeuren als je een gezellige zithoek creëert. Maak een hoek vrij waar je een lounge- of tuinset neer kunt zetten. Zo heb je Borek tuinmeubels die luxe uitstralen, maar ook comfortabel zitten. Op deze meubels kun je gegarandeerd heel wat uurtjes doorbrengen. Kleed het hoekje vervolgens gezellig aan met sfeerverlichting, decoratie en natuurlijk wat planten.

Tip 2: Maak de tuin optisch groter

Om jouw tuin optisch groter te laten lijken kun je de tuin opdelen in verschillende gedeelten. Hier kun je op een creatieve manier mee omgaan. Denk bijvoorbeeld aan een vlonder waar je een mooie set van Max & Luuk kunt neerzetten, en plaats verderop een speeltoestel voor de kinderen. Denk ook aan een border hier en daar waar je kleurrijke planten in kwijt kunt. Werk ook met verschillende hoogtes: dat zal de tuin groter doen laten lijken.

Tip 3: Ruim de tuin op

Een rommelige tuin oogt natuurlijk niet gezellig. Pak daarom het tuingereedschap erbij. Neem de planten eens goed onder handen. Snoei de planten, maai het gazon, haal het onkruid weg en veeg de tuin aan. Ook bloempotjes die je niet gebruikt mogen naar de schuur en je kunt de tegels weer een keer schoonmaken. Je zult ontdekken hoe jouw tuin binnen no time is veranderd.

Tip 4: Maak de tuin een leefplek voor dieren

Vlinders, bijen en vogeltjes in de tuin: dat is natuurlijk een en al gezelligheid. Wel moet jouw tuin aantrekkelijk genoeg zijn voor deze beestjes. Zorg er daarom voor dat je bepaalde planten in jouw tuin zet. Denk bijvoorbeeld aan bloemen met stuifmeel en natuurlijk de vlinderstruik. Vogels zijn dol op hoge bomen, maar ook op voedsel dat er in jouw tuin valt te vinden. Hang ook een vogelhuisje op waar de vogels kunnen schuilen voor de regen. Een tuin waar dieren welkom zijn is niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor de biodiversiteit.

Bron: van 17-06-2022