Nieuwbouw Nieuws

Nieuw huis kopen? Let goed op deze veelvoorkomende schade objecten tijdens je bezichtiging!

23-06-2022

Een huis kopen is voor de meeste mensen de grootste aankoop van hun leven. Je wilt daarom dat het huis er bij de aankoop zo goed mogelijk uitziet. Je moet dus zo kritisch mogelijk kijken als je een huis gaat bezichtigen. Maar hoe doe je dat precies, en hoe gaat dat in zijn werk.

Waar moet je op letten?

Bij een bezichtiging van een huis kijk je allereerst vaak naar het totaalplaatje. Dit is dus het huis zelf en tuin als je die ook hebt. Vaak zul je hier niet zo snel schade zien. De schade zit namelijk meestal verstopt in de kleine dingen die je in eerste instantie niet zult verwachten. Hier moet je dus vooral goed op letten.

Want al lijkt een scheurtje in een tegel vrij onschuldig, het laten repareren kost toch weer onnodig geld. Je wilt natuurlijk liever tegels van goede kwaliteit dan dat je Tegelsinhuis.nl moet gaan raadplegen. Want na een verhuizing kun je je geld maar beter niet kwijt zijn aan het repareren van een scheurtje in een tegel. En dit is nog maar één van de vele voorbeelden.

Denk bijvoorbeeld maar eens aan de waterleiding. Zo'n reparatie kost pas echt veel geld. Hier moet je dus echt streng zijn voor jezelf en voor de anderen. Je betaalt namelijk een hoop geld, dus een kapotte waterleiding kan je er echt niet bij hebben.

Natuurlijk kun je er dan alsnog voor kiezen het huis te kopen, alleen moet de verkoper er wel rekening mee houden dat hij of zij hier minder geld voor moet vragen aangezien er nog het een en ander moet gebeuren aan het huis.

Wat moet je doen als je schade ontdekt?

Bij het ontdekken van schade in of rondom het huis kun je dit gelijk melden bij de verkoper. Je hebt hier namelijk recht op, en dit is natuurlijk ook de bedoeling van een bezichtiging van een huis. Het is vaak aan te raden eerst te beginnen met het rondkijken in het huis zodat je een indruk krijgt hoe het er globaal uitziet. Pas daarna is het verstandig om op de kleine details te letten. Controleer vooral de belangrijkste delen van het huis zoals de waterleiding, vloer, plafond etc.

Als je dit tegenkomt, dan is het belangrijk dit gelijk bij de verkoper te melden en uitleggen wat er aan de hand is. Zo kunnen jullie dan samen tot een oplossing komen. Schade aan een huis is namelijk helemaal niet erg en komt geregeld voor. Maar je moet het wel op de juist manier op weten te lossen.

Maar door samen goed te overleggen en te kijken hoe je het op kunt lossen, komt het altijd goed!

Bron: van 23-06-2022