Nieuwbouw Nieuws

4 meubelstukken waar je beslist in moet investeren

30-06-2022

Het opzetten van je nieuwe huis vereist heel wat planning - van het bepalen van het kleurenthema tot het kopen van de juiste producten, tot het plaatsen ervan op de juiste plaats... er komt veel bij kijken. Designmeubels shoppen staat bovenaan de (stress)lijst van iedere nieuwe huiseigenaar. Hoewel het spannend is om je huis op te knappen, moet je goed nadenken voordat je beslist in welke meubelstukken je wilt investeren. Factoren als bruikbaarheid, budget, ruimte en natuurlijk esthetiek zijn de sleutelwoorden.

Een goede aanpak is om je te richten op en te werken aan ruimtes waar je de meeste tijd doorbrengt, bijvoorbeeld de woonkamer en slaapkamer. Ga altijd uit van de grootte van de ruimte voordat je de verhouding van het meubelstuk bepaalt. Houd het achtergrondpalet in gedachten bij het kiezen van de kleurtint. Om een harmonieuze en rustige ruimte te creëren, moet je ervoor zorgen dat verschillende elementen elkaar aanvullen, zelfs als ze tot verschillende stijlen behoren.

Natuurlijk heb je ook meubels nodig als je in een nieuwe woning gaat plaatsen. Je moet sowieso de onderstaande design meubelen aanschaffen voor in je huis!

Een bed met zachte randen

Kies altijd voor een bed dat ergonomisch is ontworpen, zodat je na een drukke dag goed kunt slapen. Een ideaal bed is een bed dat volledig gestoffeerd is en geen harde randen heeft. Een bed dat is uitgerust met een opbergruimte verdubbelt zijn doel, waardoor het meer geschikt is voor compacte appartementen. Vermijd delicate afwerkingen aan je bed, want het zal moeilijk te onderhouden zijn en zal snel de vervalsing vertonen.

Een comfortabele bank

Een stijlvolle bank of een ligstoel met ruime proporties die zorgen voor comfort, is een perfecte keuze voor een woonkamer, in een middelgrote tot grote woning. Je kunt ervoor kiezen om het te accentueren met kussens en plaids. Sectionele banken werken goed voor kleine appartementen en studio's. Een sofa is een must voor de woonkamer. Het is compact van formaat en toch comfortabel, en geschikt voor zowel formele als informele bijeenkomsten. Behalve functioneel efficiënt, is hij ook kostenefficiënt.

Een consoletafel

Een consoletafel met accenten om je kostbare memorabilia of artefacten te laten zien, is het perfecte accessoire voor je woonkamer of hal. Als je weinig ruimte hebt, koop dan een set geneste tafels die geweldige ruimtebesparende ideeën zijn. Ze kunnen zowel als middentafel als bijzettafel worden gebruikt. Het is daarom zeker een aanrader om zo’n tafel aan te schaffen op de site van Musthaves.

Een statement-stoel

Voor alle designliefhebbers: je hoeft niet verder te kijken dan kenmerkende stoelen zoals LC4 van Le Corbusier, Virta Chair of een Barcelona Chair als langetermijninvesteringen. Als je je banksaldo in de gaten houdt, kan een gezellige fauteuil rustig genesteld in een goed verlichte hoek het werk doen. Met deze stoelen kun je een vleugje kleur en ook een heleboel stijl en verfijning aan je ruimte toevoegen. Daarom alleen al is het een goed idee om een statement-stoel toe te voegen aan je interieur in je nieuwe huis.

Bron: van 30-06-2022