Nieuwbouw Nieuws

Met deze drie stappen bepaal je welk bad het best bij jou past

30-06-2022

In bad gaan: voor veel mensen is dit een moment van ontspanning. Genieten van het warme water op je lijf. Een bad is een plek waar je even aan alles kan denken, of juist aan helemaal niks. Een plek waar je de longen uit je lijf zingt, je favoriete serie kijkt of even helemaal tot jezelf kan komen. Een bad is een plek waar je even helemaal jezelf kan zijn. Hiervoor heb je alleen wel een bad nodig die bij jou past. Volg deze stappen en binnen no time kun jij elk moment van de dag van jouw droombad genieten!

Soort bad

Jouw droom bad begint bij het bepalen van het soort bad dat jou aanspreekt. Soort bad? Je hebt toch alleen een bak en wat water nodig? Zeker niet! Je kan kiezen tussen twee verschillende soorten baden: een vrijstaand bad, ligbad, hoekbad of een inbouwbad. Het verschil tussen een vrijstaand bad en een normaal ligbad is dat een vrijstaand bad meer ‘open’ is. Vraag jezelf dus af: vind ik het fijn om vrij in het midden van een ruimte te badderen, of heb ik toch liever een bad in de hoek en kies ik voor iets meer privacy? Keuze gemaakt? Dan gaan we door naar de bad-accessoires.

Bad accessoires?

Hou je van een harde of zachte waterstraal? Of ben je fan van bubbels in bad? Met deze dingen moet je allemaal rekening houden als je accessoires gaat kiezen. Het is mogelijk om naast een normale kraan ook voor een douche kop te gaan in bad. Het fijne aan een traditionele douchekop is dat je hem kan losklikken. Vind je het fijn om de douchekop in je hand te hebben om je af te spoelen? Dat is allemaal mogelijk met de traditionele douchekop. Kies de bad accessoires die jij prettig vindt in gebruik.

Kies jouw stijl

De juiste soort bad en douchekop in gedachte? Dan is het tijd om jouw stijl te bepalen. Ga voor jezelf na wat voor stijl bij jou en jouw badkamer past. Kies je voor een moderne, industriële of klassieke stijl? Bij een industriële stijl heb je te maken van donkere kleuren, stoere materialen en krachtige elementen. Denk bijvoorbeeld aan rvs kranen of zwarte kranen. De solid surface wastafels zijn daarnaast ook prachtige massieve wastafels die veel mogelijkheden bieden en passen bij elke stijl. Hou je meer van klassieke elementen? Dan heb je te maken met meer sierlijke vormen, veel hout en warm licht. En last but not least: kies je voor de moderne stijl? Dan bestaat jouw badkamer uit neutrale kleuren, veel glas en strakke lijnen. Ben je alle stappen langsgegaan van bad soort tot badaccessoires en bad stijl? Dan heb je een duidelijk beeld van hoe jouw perfecte bad eruit moet zien. Dus: grijp je kans, en ontspan binnenkort heerlijk in jouw bad!

Bron: van 30-06-2022