Nieuwbouw Nieuws

Een huis kopen waar je zelf nog kunt klussen

08-08-2022

Na de lockdown zijn we steeds beter geworden in de handen uit de mouwen steken en pakken sneller zelf het gereedschap om even te gaan klussen. Ook zijn er nog genoeg kluswoningen te vinden op de woningmarkt en geven we in deze blog tips om het juiste gereedschap in huis te krijgen.

Zagen

Voor de grote klussen is het handig om grote gereedschappen te hebben, denk aan een elektrische boormachine of zaag. Decoupeerzagen zijn ideaal, een decoupeerzaag kan namelijk voor verschillende materialen gebruikt worden en kan daarmee ook verschillende vormen zagen. Daarnaast is het ook geschikt voor het maken van rechte lijnen. Een zaag die je voor verschillende situaties kunt gebruiken. Ook kan een cirkelzaag tijdens een verbouwing niet ontbreken en kan je gemakkelijk zien waar je zaagt. Dit is namelijk anders bij een interval zaag omdat bij deze zaag een kast om de zaag heen zit. Een interval zaag biedt een oplossing voor als je midden in een houten plaat wil gaan zagen.

Gereedschap

Als je aan een verbouwing begint zijn er verschillende gereedschappen die naast de machines niet kunnen ontbreken, zoals een rolmaat en waterpas. Je wilt tijdens een verbouwing er wel voor zorgen dat je genoeg ruimte hebt dat alles recht wordt. Ander gereedschap wat handig is tijdens klussen en niet mogen ontbreken is een assortiment van ring-, dop en steeksleutels. Daarbij kan je gebruik maken van een pakket waardoor je verschillende gereedschappen bij elkaar hebt, zoals makita gereedschap. Maar vergeet ook niet om de juiste lijm en kit op zak te hebben.

Klus attributen

Naast het juiste gereedschap en machines in huis te hebben, zijn er ook nog andere attributen waar je aan moet denken als je je huis gaat verbouwen. Denk eraan om de juiste kleding te dragen, zoals een broek met meerdere zakken waardoor je klein gereedschap altijd snel bij de hand hebt. Kluskleding moet niet alleen comfortabel zitten, maar ook veilig zijn. Een gevaar zit namelijk in een klein hoekje en met de juiste kleding zorg je dat dit beperkt wordt, bijvoorbeeld door goede werkhandschoenen te dragen. Maar ook een stanleymes is handig om bij de hand te hebben tijdens het klussen.

Wanneer je gaat klussen zijn er aan aantal attributen die niet kunnen ontbreken. Je hoort de juiste machines te hebben, zoals een decoupeerzaag of cirkelzaag. Ook andere gereedschap kan niet ontbreken zoals een waterpas en meetlint. Daarnaast moet je de juiste kleding en werkhandschoenen dragen, zodat je altijd op een veilige manier klust.

Bron: van 08-08-2022