Nieuwbouw Nieuws

Heb je een huis gekocht? Hier 3 tips!

10-08-2022

Gefeliciteerd! Je hebt dan eindelijk de sleutels gekregen van jouw droomhuis. Dit is een speciaal moment. Toch veroorzaakt deze grote stap ook bij veel mensen enige stress. Er moet namelijk nog zoveel gebeuren; de inrichting moet geregeld worden, de spullen moeten worden uitgepakt en daarnaast zijn er nog administratieve zaken die op je liggen te wachten. Het is dan ook hoog tijd om zaken op orde te stellen en alle aspecten stap voor stap aan te pakken. We willen vaak te veel en te snel. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen in deze periode. Lees snel verder!

First things first

Ten eerste, is het van belang dat je eerst de tijd neemt om van dit moment te genieten. Ook wanneer er in iedere kamer nog tientallen dozen staan!

Maak een goed plan

We raden je aan om een plan op te stellen om de inrichting zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo zul je vast al nagedacht hebben over een eventuele indeling of een kleurenpalet dat je mooi vindt. Je kunt ervoor kiezen om al je wensen op papier te zetten en deze te overleggen met je partner. Zijn jullie het met elkaar eens? Of moeten er nog aanpassingen gemaakt worden zodat het voor beide naar wens is? Zodra je een overeenstemming hebt weten te bereiken kun je aan de slag gaan!

Een goed uitgangspunt is om eerst de grote dingen aan te pakken. Denk aan schilderwerkzaamheden, de vervanging van aspecten die niet naar wens zijn en natuurlijk de raamdecoratie. Zo zorg je ervoor dat je een goede basis hebt. Vanuit daar kun je een ruimte naar wens inrichten.

Kies voor gemak

Deze periode kan erg hectisch omdat er simpelweg veel moet gebeuren. Gelukkig zijn er ook veel aspecten als het om klussen gaat veel makkelijker geworden in de afgelopen jaren. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om raamdecoratie op maat te laten maken, zodat je er zo weinig mogelijk werk aan hebt. Je ontvangt de raambekleding binnen een paar dagen en hoeft het daarna alleen nog maar te monteren (ook dit is erg eenvoudig). Iedere vorm van raamdecoratie is op maat te verkrijgen van rolgordijnen tot houten jaloezieen. Het is natuurlijk erg fijn om dit soort zaken uit te besteden zodat je deze taak zo snel mogelijk af kunt ronden met een geweldig resultaat!

Bron: van 10-08-2022