Nieuwbouw Nieuws

Een functionele buitenplek creëren

30-08-2022

Je buitenruimte is een verlengstuk van je leefruimte. Het is belangrijk om het voor jezelf en je gezin zo mooi mogelijk te maken om het meeste uit je woonruimte te halen. Als je ruimte niet voor je werkt, zul je er waarschijnlijk niet veel tijd willen doorbrengen. In plaats van buiten met binnen te vergelijken, beschouw het als een andere woonkamer of eetkamer. Wat wil je daar zien en waarom zou je er tijd willen doorbrengen? Een manier om je buitenruimte functioneel te maken, is door tuinbanken en andere meubelstukken toe te voegen die zowel esthetisch als functioneel zijn.

Denk na over wat je wilt doen

Hoe gebruik je deze ruimte nu en wat ga je er in de toekomst mee doen? Wil je dat het een plek is om te eten of om rond te hangen of allebei? Het eerste dat je moet doen is beslissen hoe je de beschikbare ruimte gaat gebruiken. Wat je daarvoor nodig hebt hangt af van hoe je de ruimte wilt gaan gebruiken. Tijdens dit onderdeel moet je er ook over nadenken of je een plek nodig hebt voor kinderen om te spelen terwijl de volwassenen iets drinken. Ontdek alle plekken waar je ruimte voor moet maken. Als je wilt dat het een plek is waar iedereen kan samenkomen en binden, overweeg dan om een tuintafel aan te schaffen zoals die van Tuinmeubelshop.

Ontwerp je achtertuin

Je moet je buitenruimte op dezelfde manier plannen als de indeling van je huis en hoe kamers op elkaar aansluiten. Dingen zoals de eetzaal dicht bij de plek houden waar je aan het barbecueën bent of drankjes klaarmaken, lijken op dit moment misschien niet belangrijk. Ze zullen echter een groot verschil maken wanneer je mensen op bezoek hebt of gewoon een etentje voor je gezin maakt.

Maak optimaal gebruik van je ruimte

Niet elke buitenruimte heeft een uitzicht dat goed zou staan in een tijdschrift, maar dat geeft niet. Vanuit je achtertuin of balkon kun je toch genieten van het uitzicht. Is er een plek waarvan je weet dat het geweldig is voor een kopje koffie in de ochtend? Zet een kleine tafel en stoelen neer, of zelfs een fauteuil, zodat je daar kunt zitten en van de ochtend kunt genieten. Misschien wil je een comfortabele stoel onder een grote boom in je tuin zetten, zodat je daar kunt lezen. Denk aan de tuin en hoe je er graag tijd doorbrengt.

Bron: van 30-08-2022