Nieuwbouw Nieuws

Verbouwen of verhuizen? Zo maak je de juiste keuze

01-09-2022

Zit je twijfelen tussen een grote verbouwing of een verhuizing? Dit is iets waar je lang en uitgebreid over na moet denken, zodat je er voor de volle 100% achter kunt staan. Om jou een beter beeld te geven van beide mogelijkheden, zetten wij hieronder de grootste voor- en nadelen op een rij!

De voordelen van verbouwen

Een voordeel van verbouwen is dat je niet van je huidige plek weg moet. Je kunt dus blijven wonen waar je woont en dit is fijn als je in een leuke buurt woont en fijne buren hebt. Wat ook een voordeel is van verbouwen, is dat je hiermee meer woonruimte kunt creëren. Zo kun je met een verbouwing bijvoorbeeld een dakkapel of uitbouw realiseren. Een andere reden om een verbouwing te doen is omdat je hiermee de waarde van je woning kunt verhogen. Tenslotte is het fijn dat je jouw huis met een verbouwing duurzamer kunt maken.

De nadelen van verbouwen

Een verbouwing heeft ook diverse nadele. Wat een nadeel kan zijn van een verbouwing, is dat je voor een tijd geen gebruik kunt maken van een bepaalde ruimte. Als je bijvoorbeeld de badkamer of keuken verbouwd, is het mogelijk dat je hier voor een bepaalde periode zonder zit en dit is niet fijn. Wat ook een nadeel is van een verbouwing is dat het veel rommel en lawaai oplevert. Daarnaast kost het een hoop geld en tijd om een verbouwing uit te voeren.

De voordelen van verhuizen

Een groot voordeel van verhuizen is dat je in een andere buurt of woonplaats kunt wonen. Dit is fijn als je niet in een fijne buurt woont of dichterbij familie of werk wilt gaan wonen. Wat ook een mooi voordeel is van verhuizen op dit moment is dat je jouw woning met deze huidige woningmarkt goed kunt verkopen. Nog een reden om voor verhuizen te kiezen is omdat je echt voor je droomwoning kunt gaan. Je kunt een woning uitkiezen die helemaal past bij jouw wensen en toekomstplannen en dit is niet altijd met een verbouwing te realiseren.

Kies je voor verhuizen, dan is hulp inschakelen van een verhuisbedrijf een aanrader. Je kunt er dan op rekenen dat jouw spullen op deze manier veilig vervoerd worden. Benieuwd naar wat een verhuisbedrijf kost? Check dan deze verhuiskosten.

De nadelen van verhuizen

Verhuizen heeft ook nadelen. Zo betaal je momenteel veel voor een woning omdat de prijzen hoog liggen in de woningmarkt. Ook is het zo dat je te maken krijgt met bijkomende kosten zoals die voor de makelaar en notaris. Wat ook een nadeel kan zijn van verhuizen is dat je voor een tijdje te maken kunt hebben met dubbele lasten.

Nu je een beeld hebt van de grootste voor- en nadelen van verbouwen en verhuizen, is het wellicht makkelijker om een goede keuze te maken. Waar je ook voor kiest, schakel hulp in om alles soepel te laten verlopen. Van vakmensen tot verhuizers: ze komen goed van pas!

Bron: van 01-09-2022