Nieuwbouw Nieuws

Karakter aan jouw interieur: Floorlife laminaat

19-09-2022

Bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer, extra sfeer en karakter. Dat beschrijft een laminaat vloer en waarom deze zo populair is. Je kunt de vloer helemaal laten aansluiten op jouw interieur door de vele mogelijkheden in kleuren en decoren. We zullen hier verschillende soorten laminaat, de voordelen, de opbouw van een laminaatvloer en het onderhoud bespreken.

Verschillende soorten laminaat

Er zijn verschillende assortimenten laminaatvloeren. Allereerst de laminaattegels, dit soort laminaat wordt alsmaar populairder en met een reden. Je beschikt namelijk over alle gemakken en voordelen van laminaat maar met de mooie, authentieke uitstraling van een tegelvloer. Of kies voor een visgraat vloer, deze vloer is in veel nederlandse huishoudens te vinden. De planken worden haaks op elkaar gelegd in een hoek van 90 graden. Zo krijg je een unieke uitstraling in huis. Daarnaast een laminaat met een natuurlijke uitstraling. Deze vloeren beschikken over nerven en noesten in de planken om extra karakter toe te voegen.

De voordelen van laminaat

Laminaat heeft vele voordelen, een aantal voordelen die een groot voordeel bieden voor jou zijn de volgende:

• Verkrijgbaar in elke kleur en stijl voor in jouw interieur

• Laminaat is vochtbestendig en kleurvast

• Eenvoudig te monteren

• Makkelijk in het onderhoud

Klik hier voor meer over de laminaatvloeren!

Hoe zit een laminaatvloer in elkaar?

Een Floorlife laminaatvloer bestaat uit een samengeperst materiaal. Dit materiaal wordt vaak HDF genoemd, een afkorting voor high density fibreboard. De vezels worden samengeperst tot een bruikbaar materiaal. De vloer beschikt over een clickverbinding en om deze reden kan je deze ook makkelijk zelf leggen. Een groot voordeel is dat je de vloer in elke ruimte kan plaatsen door de waterbestendige eigenschap. Creëer zo één stijl in jouw hele woning.

Wanneer jij de vloer hebt uitgekozen die helemaal in jouw interieur past kan deze gelegd worden. Vervolgens zijn er een aantal dingen om de vloer helemaal af te maken. Allereerst plinten, deze kunnen perfect aansluiten op jouw vloer en interieur. Daarbij beschermen ze de muur tegen beschadigingen en zorgen ze dat alles er als een mooi afgewerkt geheel uitziet.

Onderhoud laminaatvloeren

Om te zorgen dat jouw laminaat lang meegaat is goed onderhoud essentieel. Het onderhoud is eenvoudig, stofzuig regelmatig en reinig de vloer met water. Let wel op dat je niet overmatig gebruik maakt van water en wanneer dit gemorst wordt dat dit snel wordt opgedroogd. Teveel water kan er namelijk voor zorgen dat planken krom gaan staan. Het is ook verstandig om viltjes aan meubels te bevestigen om krassen op de vloer te voorkomen. Tot slot de vloerverwarming, in de meeste gevallen gaat dit goed maar let wel op. Je moet dan zorgen voor een ondervloer, het laminaat moet niet te dik zijn en de warmteweerstand niet te hoog. Laat je hier dus goed over adviseren bij twijfel. Je kan anders veel warmte verliezen die tussen de vloer blijft zitten. Dit kan hoge kosten opleveren.

Bron: van 19-09-2022